Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide

Limbažos atdzimst rokfestivāla tradīcijas

© f64

Šā gadsimta sākumā Limbažu kultūras namā vairākus gadus ziemā tika rīkots neatkarīgās mūzikas festivāls “Putnu diena”, pēc tam pilsētas laukumos vairākus gadus pilsētas svētku ietvaros notika līdzīga satura festivāls “Ziwu Zuppa”, bet tad uz vairākiem gadiem iestājās klusums.

Šo sestdien, 25. augustā, Limbažu pilsdrupās notiks festivāls “Limbizkvīts”, kas, iespējams, atjaunos alternatīvās mūzikas festivālu tradīcijas šajā Hanzas savienības pilsētā. Šo pasākumu organizē aktīvisti no vietējās grupas “Skinny Cheese”, kuri uzsver, ka viņu mērķis ir padarīt šo festivālu par ikgadēju notikumu.

“Limbizkvīts” norisināsies uz divām skatuvēm: uz Pils skatuves no dienas vidus līdz pat nākamās dienas rītam uzstāsies dažādas grupas, bet uz Ķēķa skatuves sevi un netradicionālās teātra lasījumu formas atrādīs Latvijas Kultūras akadēmijas aktieru kursa studenti, kā arī spēlēs dīdžeji. Tāpat pilsdrupu teritorijā būs iekārtotas arī bērnu darbnīcas, kurās ļauties dažādiem eksperimentiem. Festivāla muzikālā programma veidota tā, lai dotu iespēju klausītājiem iepazīt jaunās grupas, bet noslēgumā visi varētu vērot jau pazīstamu komandu uzstāšanos. Muzikālās aktivitātes sāksies īsi pēc pulksten 12, kad uzstāsies mazāk zināmas apvienības, bet no pulksten 17 izpildītāji un grupas provizoriski uz skatuves kāps šādā secībā: “Rebel Riot”, “Skinny Cheese”, Mikus Frišfelds, “B Optimist”, “The Citizens LV”, “7 Dēli”, “Ak 69” un “Dzelzs vilks” (ap pusdiviem naktī) saldajā ēdienā.