Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Izklaide

Televīzijas jaunajā sezonā sola raudināt pa īstam

DĪVAIŅU KVARTETS. It kā būtu par maz ar trim ētera dauzoņām, jaunajā Hattrick sezonā tiem pievienojies ceturtais: Valdim, Brunim un Armandam pievienojies pats Boss… © Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļā jauno rudens sezonu atklāja televīzijas STV Pirmā! un 360TV, pulcējot TV personības un raidījumu dalībniekus, kā arī iepazīstinot ar sezonas pārsteigumiem, jaunumiem un pirmizrādēm.

«Kas gan skatītājiem ir televīzija, ja tajās nav aizrautības?!» jaunās sezonas atklāšanas pasākumā retorisku jautājumu uzdeva mediju koncerna Helio Media izpilddirektors Kaspars Ozoliņš. STV Pirmā! un 360TV šosezon liks uzsvarus attiecīgi uz vārdiem «īstā» un «aizrautība», piedāvājot īstus un aizraujošus dzīvesstāstus. «Galvenais, lai skatītājiem ir asaru pilnas acis - no smiekliem vai līdzi jušanas,» teica K. Ozoliņš.

Televīzija sievietēm STV Pirmā! no 16. augusta liek galdā randiņšovu Plus/mīnus Īstais. Tā dalībnieki vienas dienas laikā dosies uz sešiem randiņiem un katrā no tiem uzzinās kādu pārsteidzošu faktu par iecerētā personību, hobijiem vai dzīvesveidu - ko tādu, ko parasti pirmajā tikšanās reizē nemēdz atklāt.

Starp citu, jau pirmajā sērijā otrās pusītes meklējumos devās šovā Lauku sēta iepazītā skandalozā Violeta. Tāpat šajās nedēļās savas gaitas atsākuši divi dvēseli ārā raujoši raidījumi: sarunu šovs Starp mums runājot, kura vadītājiem Valdim Melderim un Dainai Jāņkalnei jaunā un mājīgā studijā pievienojusies arī aktrise Zane Vaļicka, kā arī jau minētās D. Jāņkalnes autorraidījums Sieviete. Personīgi. «Ik trešdienas vakaru raidījums tiks veltīts kādai sievietei būtiskai, taču neērtai tēmai, par ekspertiem aicinot viedokļu līderus un personības, kuras savā pieredzē gatavas dalīties ar citiem.»

Taču viens no gaidītākajiem kanāla STV Pirmā! raidījumiem ir sabiedrībā plaši apspriestais un šokējošais Caur ērkšķiem uz..., kura otrās sezonas dalībnieces, desmit grūtībās nonākušas sievietes, ar ekspertu palīdzību centīsies rast pamatu jaunai dzīvei un mainīties pašas. Raidījuma producente Aija Strazdiņa norāda, ka dalībniecēm svarīgākais ir ticēt pašām sev, taču būtisks ir arī sabiedrības atbalsts: «Ir taču tik grūti darīt labus darbus, ja tev neviens netic. Atbalstīsim meitenes - viņas var!» Viens no dalībnieču šīs sezonas galvenajiem uzdevumiem būs stiprināt attiecības ar saviem bērniem un kļūt par labākām mammām. Jaunajā Caur ērkšķiem uz... sezonā, kuras pirmizrāde gaidāma jau septembra beigās, raidījuma vadītājam Jānim Bukumam pievienosies arī dejotāja un horeogrāfe Liene Stepena. «Mani pārsteidz, ka šīs meitenes spēj tik radikāli mainīt savu dzīvi - tas būtu tāpat kā, piemēram, pārtraukt darbu televīzijā un iet šancēt uz kūdras purviem,» sev raksturīgajā tiešumā komentēja J. Bukums. «Ceru, šis projekts iedvesmos arī citas meitenes, varbūt kaut kur dziļos laukos, lai arī viņas mainītu savas dzīves. Esmu par šo projektu ticīgais.» Jāpiebilst, ka uz sezonas atklāšanu bija ieradušās arī pašas ērkšķu meitenes - kolorīti un interesanti tēli ar tiešām šokējošiem dzīvesstāstiem.

Ja par aizrautību, tad te laikam pirmo vietu šajā nominācijā varētu ieņemt 360TV raidījums Hattrick, kas ēterā trešdienu vakaros atgriezīsies no 22. augusta, kā to piesaka televīzijas cilvēki, «ar vislabāk informēto sporta žurnālistu Latvijā Armandu Puči, vienmēr izaicinošo pasaules čempionu basketbolā Valdi Valteru un daudziem neizprotamo aizkulišu spēlmani, viedo Bruni». Jaunajā sezonā šim trio pievienosies vēl kāds tēls - punduršpics Boss, kurš rubrikā Boss izvēlas prognozēs populārāko sporta spēļu rezultātus. Kā viņš to darīs - lielākoties šiem «prognožu dzīvniekiem» liek izvēlēties šķīvi ar kādu ēdmaņu, kur pielipināts arī attiecīgo valstu karodziņš… «Nē, viņš prot runāt!» nevērīgi attrauca A. Puče, radot vēl lielāku intrigu par šo suņatēlu. Kopā ar skatītājiem tiks veidota arī Rekordu grāmata, kurā iekļūt varēs ikviens, kurš atsūtīs savas sportiskās meistarības apliecinājumus video formātā.

No citiem 360TV raidījumiem noteikti jāizceļ Intara Rešetina stūrētais emigrējušo latviešu veiksmes stāstu apskats. Pēc atgriešanās no Sapņa par Ameriku aktieris ir gatavs atkal doties ceļā - šovā Sapnis par Eiropu viņš atklās, kā slaveni un veiksmīgi latvieši piepilda savus sapņus dažādās Eiropas pilsētās. I. Rešetina ceļamērķu sarakstā ir Parīze, kur dzīvo aktrise Lelde Vikmane, Londona, kur mitinās «latviešu Šakira» FIFA World Cup 2018 kanāla Bein Sports himnas līdzdalībniece Adelly (Adelīna Jureviča), Cīrihe, kur apmetusies skaistumkaraliene un aģentūras Mis Latvija vadītāja Jūlija Djadenko-Muglere, kā arī citas populāru latviešu mājvietas.