Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Rīgā dārdinās brazīliešu "Soulfly"

© Publicitātes foto

Šo trešdien, 18. jūlijā, klubā “Melnā piektdiena” uzstāsies trešmetāla grupa “Soulfly” ar tās nemainīgo līderi Maksu Kavaleru priekšgalā - vienu no leģendārās brazīliešu grupas “Sepultura” dibinātājiem.

Iepriekšējā reize, kad Latvijā viesojās “Soulfly”, bija 2012. gada septembris. Kopš tiem laikiem daudz ūdens aiztecējis, un arī “Soulfly” nometnē ir pārmaiņas un jaunumi.

Iepriekšējā reize, kad Latvijā viesojās “Soulfly”, bija 2012. gada septembris. Kopš tiem laikiem daudz ūdens aiztecējis, un arī “Soulfly” nometnē ir pārmaiņas un jaunumi.

Latvijā grupa viesosies sava desmitā studijas albuma “Archangel” tūres ietvaros, taču šobrīd diskogrāfijā jau parādījies jauns ripulis “Ritual”. Līdz tā oficiālajai klajā nākšanai gan vēl kāds brītiņš jāuzgaida, taču var jau būt, ka Rīgas koncertā tiks nospēlēta arī kāda no jaunajām dziesmām.

Par “Archangel”. Plate ir ļoti episka un konceptuāla, jo veltīta Bībeles tematikai. Pamatā kompozīciju skanējums ir agresīvs, apvienojot “death”, “groove” un “thrash metal” žanrus. Tiešsaistes žurnāls “Metal Injection” definējis “Archangel” kā “mistisku muzikālo ceļojumu”, bet interneta vietnē “Metal Invader” teikts: ““Archangel” izceļas ar austrumnieciskām kompozīcijām, ar “groove” žanra enerģētiku, daudzpusīgu kora skanējumu un reliģiskiem motīviem. Visi instrumenti un balsis ierakstīti un atveidoti labākajā veidā”. Lai ko nu teiktu par jauno albumu, klausītāji tāpat gaidīs vecos hitus, un tiek solīts, ka tādi tiešām arī izskanēs - arī dažas dziesmas, kuru sarakstīšanā Makss Kavalera piedalījās vēl būdams grupas “Sepultura” dalībnieks. Piemēram, varētu cerēt uz “Roots Bloody Roots”.

Savukārt grupas sastāvā šobrīd bez vokālista un ģitārista Maksa Kavaleras (viņš vienīgais tajā ir no pašiem tās pirmsākumiem - 1997. gada) vēl spēlē ģitārists Marks Rizzo, basists Maiks Leons (viņš pirms trīs gadiem nomainīja Toniju Kamposu) un Maksa dēls Zaions Kavalera pie bungām - puisim ir 25 gadi, taču metālmūzikas aprindās viņš jau ir izpelnījies diezgan godājama sitamo instrumentu meistara slavu.