Līgatnē alnis riestojot pārlec divarpus metru augstu žogu

Gaujas nacionālā parka fonds informē, ka Līgatnes dabas takās šonedēļ iespējams novērot unikālu dabas procesu - aļņu riestu.

Šonedēļ Līgatnes dabas taku darbinieki pārsteigti konstatēja, ka aļņu iežogojumā četru dzīvnieku vietā ir pieci. Izrādās, ka aļņu dāmas savaldzinājušas savvaļas aļņu bulli. No meža nākušais aļņu ''mačo'' pārlecis 2,5 metrus augsto iežogojumu un iekarojis alnenes Līnītes un viņas meitas Saulītes sirdis, informē Līgatnes dabas taku vadītājs Jānis Andrušaitis.

Līgatnes dabas taku darbinieki raksturoja jaunpienācēju kā īstu skaistuli - spēcīgu, muskuļotu, ar labu stāju. Iežogojumā mīt arī divi aļņu ģimenes vīrieši, kuriem pret viesi ir liels respekts. Antiņš un Sprīdītis laikam pēc rakstura atbilst saviem vārdiem, jo teritoriju neaizstāv un turas pa gabalu.

Drīzumā paredzēts savvaļas alni pārvietot citur, uz kādu briežu dārzu.

Brīdinām, ka riesta laikā aļņi var būt bīstami. Aicinām Līgatnes taku apmeklētājus un sēņotājus būt uzmanīgiem un ar savu klātbūtni un uzvedību netraucēt un neprovocēt dzīvniekus.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais