Centrāltirgū uz lielā ekrāna varēs vērot Dziesmu svētku pasākumus

© f64

Sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru, šī gada 1. un 8.jūlijā Rīgas Centrāltirgū notiks XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku pasākumu translācijas uz lielā ekrāna.

“Rīgas Centrāltirgus šāda mēroga projektā piedalās pirmo reizi. Centrāltirgus komanda ir lepna, ka tai tiek sniegta iespēja turpināt savu aizsākto tradīciju vērienīgu bezmaksas pasākumu rīkošanā!” - uzsver sabiedrības valdes priekšsēdētājs Artis Druvinieks.

Programma

Svētdien, 1.jūlijā, Rīgas Centrāltirgū svētku gājiena un atklāšanas koncerta translācija uz lielā ekrāna.

No plkst. 13:00 līdz 14:00 uz Rīgas Centrāltirgus skatuves skatītājus priecēs vairāki tautas deju kolektīvi (Brazīlijas tautas deju kolektīvs “Staburags”, tautas deju kopa “Zibenītis” un deju kopa “Jostas” no Vācijas).

No plkst. 14:00 līdz pat 21:30 Rīgas Centrāltirgus Nēģu laukumā uz lielā ekrāna tiks translēts svētku gājiens, kas būs veltīts svētku dalībnieku sumināšanai un svētku svinēšanai. Krāšņais dalībnieku gājiens no Brīvības pieminekļa dosies pa Brīvības ielu un šoreiz noslēgsies Skonto stadionā.

No plkst. 21:30 būs iespējams sekot līdzi atklāšanas koncertam, kura galvenais vadmotīvs ir Latvijas 100.dzimšanas dienas svinēšana.

Svētdien, 8.jūlijā, svētku noslēguma koncerta un sadziedāšanās translācija līdz pat rīta gaismai.

Sākot no plkst. 20:00 Noslēguma koncerta tiešraide no Mežaparka Lielās estrādes. Pēc koncerta beigām skatītājus turpinās iepriecināt kopkora skanīgās balsis, kas no sirds izdziedās tautā iemīļotas dziesmas. Sadziedāšanās nakts tiks pārraidīta līdz pat tās noslēgumam - rītausmai.

Pasākumu laikā Rīgas Centrāltirgus Nēģu laukumā darbosies āra kafejnīcas.

Izklaide

Šova “X Faktors” aizvadītās sezonas uzvarētāja Emilija (Emilija Bērziņa) un reperis Reiks (Arvis Šķirus) laiduši klajā savu pirmo kopdarbu “Tikai ar Tevi”. Dziesmas izdošanai tika izvēlēts 19. septembris, kas ir Emilijas dzimšanas diena.

Svarīgākais