RECENZIJA: The Weeknd "My Dear Melancholy"

© Publicitātes foto

Lai sasniegto savu kārtējo pirmo pozīciju Amerikas topā, šoreiz 28 gadus vecajam alternatīvā “r&b” popdziedonim ar simpātijām pret hiphopu The Weeknd nav bijis īpaši jāpiepūlas – pieticis ar sešām jaunām dziesmām jeb EP.

Par The Weeknd dzirdēts tāds apzīmējums kā “šā brīža planētas karstākā populārās mūzikas zvaigzne”.

Jāatgādina, ka pirmajās vietās dzīvojās arī viņa iepriekšējie divi studijas diski “Beauty Behind The Madness” (2015) un “Starboy” (2016), savukārt debijas ripulis “Kiss Land” (2013) bija “tikai” otrajā pozīcijā. Par The Weeknd dzirdēts tāds apzīmējums kā “šā brīža planētas karstākā populārās mūzikas zvaigzne” (reperim Post Malone te gan laikam būtu šis tas iebilstams…), un, ja vadās pēc straumēšanas servisa “Spotify” datiem, tad tas nemaz neizklausās pēc pārspīlējuma. Patiesībā šis puisis dēvējams par Eibelu Makkonenu Tesfeiju, viņš ir kanādietis. Savā salīdzinoši īsajā karjerā The Weeknd paguvis tikt pie trim “Grammy” balvām, astoņām “Billboard” balvām, divām “American Music Awards” un deviņām “Juno Awards” - kas vēl būs tālāk?!

PAR. Lai gan The Weeknd savā mūzikā joprojām piedāvā savdabīgu “r&b”, neosoula un popa miksli, šoreiz galarezultāts ir itin suģestējošs un atmosfērisks. Dziesmas skan viegli un pārliecinoši, tiesa, to tēmas nemaz nav tik optimistiskas un arī kopējā noskaņa ir tumšākās krāsās - laikam tā radusies no mūziķa pēdējā laikā pajukušajām attiecībām ar modeli Bellu Hadidu un dziedātāju Selēnu Gomesu. Rietumu kritiķi uzskata, ka šis EP ir atgriešanās “Kiss Land” laikos, un - tas strādā! Labākās kompozīcijas ir “I Was Never There” un “Hurt You” - kopdarbi ar Gesaffelstein jeb Maiku Leviju, franču tehnomākslinieku un dīdžeju, kurš sadarbojies ar A$AP Rocky, Lanu Del Reju, Phoenix un daudziem citiem, kā arī pabijis pie producenta pults paša Kanjes Vesta albuma ierakstā. Tāpat jāizceļ arī dvēseliskā “Call Out My Name”.

PRET. Tāpat kā iepriekš jau apskatītajā Post Malone albuma gadījumā (un vēl daudzos citos), arī šoreiz jākonstatē, ka šāda mūzika nav domāta mūsu platuma grādiem. Tā ir amerikāņu mentalitātei domāta amerikāņu mūzika.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.