Latvijā notiek Gruzijas kultūras dienas

Šodien ar vairākiem pasākumiem Rīgā tiks svinētas Gruzijas kultūras dienas Latvijā.

Šodien no plkst.11 Gruzijas kultūras dienu pasākums turpināsies Latvijas Nacionālo kultūras biedrību asociācijā. Gruzīnu pavāri gatavos tradicionālus gruzīnu ēdienus un mācīs ēdienu receptes. Apmeklētāji varēs piedalīties ēdienu pagatavošanā un iepazīties ar to pagatavošanas noslēpumiem, kā arī tos nobaudīt.

No plkst.14 līdz 15 asociācijā notiks preses konference par gruzīnu dienām Latvijā un Gruzijas un Latvijas savstarpējām attiecībām.

No plkst.14 notiks arī kultūras ekspertu vakars, kurā kultūras eksperts no Gruzijas komentēs un sniegs padomus par turpmāko gruzīnu kultūras attīstību Latvijā, dalīsies savā pieredzē un idejās.

Gruzijas kultūras dienas organizē Latvijas gruzīnu biedrība "Samšoblo" ar Integrācijas fonda un granta shēmas "Pilsoniskās sabiedrības stiprināšana un sabiedrības integrācijas veicināšana" atbalstu.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.