RECENZIJA: Linkin Park "One More Light Live"

© Publicitātes foto

Kad pērn amerikāņu alternatīvā metāla grupa "Linkin Park" devās savā Eiropas "One More Light Tour", nevienam pat drūmākajos murgos nevarēja ienākt prātā, ka šī būs pēdējā šīs blices tūre ar harizmātisko Česteru Beningtonu pie mikrofona, taču tieši tā notika – 20. jūlijā tikai 41 gadu vecais mūziķis tika atrasts miris. Savās mājās, pakāries.

Nākamajā nedēļā vajadzēja sākties vērienīgai “Linkin Park” koncerttūrei…

Šajā koncertalbumā apkopots Eiropas tūrē skanējušais materiāls, kopumā 16 dziesmas. "Albums ir veltījums mūsu brālim Česteram, kurš ielika visu savu sirdi un dvēseli [grupas pērn maijā izdotajā septītajā studijas albumā] “One More Light”," tika vēstīts grupas paziņojumā. "Pēc tam, kad bijām beiguši albuma ierakstu un to kopā noklausījāmies, ar Česteru jokojām, ka viņš ir sniedzis daudzas lieliskas performances studijā, un uzstādījis latiņu pietiekami augstu, ka uz skatuves nāksies kārtīgi pastrādāt, lai sasniegtu to pašu alķīmiju katru vakaru. Bez pārsteigumiem, viņš pieņēma šo izaicinājumu."

PAR. Šo ripuli var it kā sadalīt divās līdzīgās daļās - “One More Light” iekļautais materiāls un pārējais. Šis “pārējais” sākas ar “Crawling”, un šī dziesma labi izklausās arī tikai klavieru pavadījumā ar publikas kopkori. Skaists gabals ir arī “Leave Out All The Rest”, protams, arī “In The End” un “Numb” (tiesa, bez nepieciešamās jaudas), bet šo koncertalbumu ar kārtīgu bliezienu noslēdz “Bleed It Out”. Protams, šis disks vairāk būs kā atmiņas par Beningtonu, un šajā ziņā smeldzīgākā un iederīgākā šķiet jau minētā “In The End”. Dusi mierā, Čester!

PRET. Par nelaiķiem vai nu labu, vai neko, bet albums jau nav miris… Apskatnieka domas par “One More Light” joprojām nav mainījušās, tas ir sintētisks poproka štrunts ar repa piedevām. Uzteicama ir “Talking To Myself”, ar ko sākas šis koncertalbums, bet tā nosacītajā pirmajā daļā iekļautās “Battle Symphony” (it īpaši!), “Invisible”, “Nobody Can Save Me” un arī “One More Light” gan nav klausāmas. Turklāt sacūkota arī nosacītā otrā daļa, iespraužot tajā “Sharp Edges” no šī pat ripuļa.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.