Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Noklausies! Raimondam Paulam un Guntaram Račam jauna dziesma

© F64

Raimonds Pauls sadarbībā ar dziesmu vārdu autoru Guntaru Raču ir radījis 15 jaunas dziesmas, kuras uzticējis ieskaņot "Latvijas Radio bigbendam" un jaunajai, bet jau lielu atzinību ieguvušajai, latviešu jaunās paaudzes džeza mūzikas dziedātājai Kristīnei Prauliņai.

Albums, kuram dots nosaukums “Kontrasti” nāks klajā šī gada 7.maijā un tajā būs pavisam jaunas dziesmas, kurām aranžējumus veidojis Viktors Ritovs, Latvijas radio 1. studijā ierakstījis un miksējis Gustavs Erenpreiss. Albuma “master” veidojis Martins Ankelius studijā Cutting Room, Stokholmā, Zviedrijā.

Pirms laika tika publicēta albuma pirmā dziesma “Kamēr tev ir mīla”, bet nu ir kārta otrajai dziesmai, par kuru dziesmas vārdu autors Guntars Račs saka: “Šis ir mūsu veltījums Latvijai. Zemei, valstij un arī tautai, kura te dzīvo, un kura šo vietu sauc par savām mājām. Kamēr Latvija būs mūsu sirdīs, tā pastāvēs, lai kurā debess pusē mēs arī kādreiz neatrastos”.

Raimonds Pauls par Kristīni: “Kristīne ir ļoti izaugusi kā dziedātāja. Man šķiet, ka dziesmas un ieraksts ir izdevies, bet strādāt ar Latvijas Radio bigbendu ir bauda. Tam ir ļoti augsts profesionālais līmenis. Arī meitenes no “Radio trio”, kuras piedalījās albuma ierakstā, ir ļoti atzīstamā līmenī. Domāju, ka šis ir labi padarīts darbs.”

Šādā pašā autoru un izpildītāju tandēmā, tikai “Latvijas Radio bigbenda” vietā muzicējot Normunda Šnē vadītajai Sinfonietta Rīga stīgu grupai, 2014. gadā tika ierakstīts arī Kristīnes debijas albums “Melns ar baltu”, kurš vēl joprojām ir klausītāju augsti novērtēts un tika nominēts “Mūzikas ierakstu Gada balvai” kategorijā “Labākais džeza mūzikas albums”.