VAKARA ZIŅAS: Aktuālākie kultūras, mākslas, izklaides notikumi līdz 30.aprīlim

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu, ko šajā pavasarī baudīt kultūras, mākslas un izklaides jomā gan galvaspilsētā, gan citās Latvijas pilsētās.

17. aprīlī plkst. 19.00 Rīgas Kongresu namā ar koncertprogrammu «Oscar Music Awards» un krāšņu šovu uzstāsies dažādās pasaules valstīs atzinību guvušais orķestris «Lords of The Sound». Šī ir pirmā reize, kad orķestris apmeklē Latviju.

No klasiskiem orķestru priekšnesumiem šis koncerts priecēs ne vien ar instrumentālo, bet arī vokālo sniegumu, kā arī vizuālo risinājumu - gaidāms arī video projekciju un gaismu šovs. Orķestris izpildīs kompozīcijas no oskarotajām un tautā iemīļotajām filmām - «Gredzenu pavēlnieks», «Lubene», «Mulenrūža», «Matrikss», «Titāniks», «Karību jūras pirāti», «Avatars» un «Piektais elements». Mākslinieki pauž, ka koncerts varētu būt interesants piedzīvojums kinomāniem, kas savā veidā ļaus piedzīvot «Oskaru» apbalvošanas ceremoniju tepat Rīgā.

Biļetes pieejamas «Biļešu servisa» kasēs.

Dziedātāja Ineta Rudzīte ar jaunu koncertprogrammu, kurai dots nosaukums «La Vie en Rose» jeb dzīve rožainā gaismā, uzstāsies 20. aprīlī plkst. 19.00 Siguldas koncertzālē «Baltais flīģelis», pavadījumu atskaņos akordeonists Kaspars Gulbis, pianists Edgars Jass un kontrabasists Norberts Skraucis. 28. aprīlī plkst. 19.00 viņus dzirdēsim Skrundas muižā un 11. maijā plkst. 19.00 Bīriņu pilī.

Biļetes iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

Klasiskās mūzikas mīļotājiem! 21. aprīlī plkst. 18.00 Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» Gunas Šnē, Normunda Šnē un Liepājas Simfoniskā orķestra interpretācijā izskanēs Glāsa Čellkoncerts, programmā arī Sibēliusa Piektā simfonija un Jāņa Ivanova Sinfonietta stīgu orķestrim.

Biļetes pieejamas visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Mākslas interesentiem! Līdz 31. maijam Berga bazāra mākslas un modes vēstniecībā «Klase» Elizabetes ielā 85a k-2 skatāma gleznotājas Ilses Krūkles personālizstāde «Daudztonis». Izstādē varēsiet vērot Ilses Krūkles jaunās gleznas, kas tapušas, eksperimentējot jeb, kā māksliniece pati saka, «ķīmiķojot» ar krāsām, tušām, lakām un citiem medijiem, tajā pašā laikā neaizmirstot māksliniecei raksturīgo fotoreālisma elementu un jutekliskuma apvienojumu ziedos, un ne tikai tajos vien.

30. aprīlī plkst. 19 Rīgā, VEF Kultūras pilī, notiks trešais koncertprogrammas «Ielūdz Maestro Raimonds Pauls» koncerts, un tā būs pēdējā iespēja šo programmu dzirdēt Rīgā. Koncertā piedalīsies dziedātāji Kristīne Prauliņa, Dināra Rudāne un Mārtiņš Ruskis, instrumentālā grupa Mārča Auziņa vadībā, kā arī dziedošo meiteņu trio - Madara Dzintara, Gabriēla Zvaigznīte un Katrīna Anna Vīgante. Maestro Raimonds Pauls koncertā uzņēmies divas lomas - viņš spēlēs klavieres un vadīs koncertu.

Biļetes uz koncertu vēl var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs.

Svarīgākais