Eirovīzijas uzvarētājs Aleksandrs Ribaks 8. oktobrī koncertēs Rīgā

Ribaks © f64

8. oktobri pulksten 21 koncertu klubā „Godvil” būs 2009. gada Eirovīzijas uzvarētāja Aleksandra Ribaka koncerts.

A. Ribaks piedalījās šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursā ar savu pašsacerēto dziesmu „Fairytale”. Konkursā viņš uzvarēja, saņemot 387 punktus, tādējādi viņš uzstādīja jaunu šī konkursa rekordu. 2009. gada 2. jūnijā tika izdots Aleksandra debijas albums „Fairytales”.

Dziedātājs ir dzimis Minskā, Baltkrievijā 1986. gada 13. maijā. Viņš uzauga Nesodden pilsētā nedaudz tālāk no Norvēģijas galvaspilsētas Oslo.

Aleksandrs spēlē vijoli kopš piecu gadu vecuma, viņš tāpat arī komponē dziesmas un izpilda tās. Aleksandrs ir uzstājies kopā ar tādiem māksliniekiem kā Arve Tellefsen un Mortens Harkets (grupas AH-A solists).

2006. gadā viņš uzvarēja Norvēģijas organizētajā talantu šovā ”Kjempesjansen” ar savu paša komponētu dziesmu “Foolin”. Viņš ir uzstājies kopā ar pasaules slavenākajiem vijolniekiem- Pinchas Zukerman.

A. Ribaks ir ieguvis Anders Jahres kultūras balvu, kā arī viņš ir Norvēģijas lielākā jauniešu simfoniskā orķestra „Ung Symfoni” diriģents Bergenā. Aleksandrs ir spēlējis vijoļnieka lomu izrādē „Fiddler on the Roof” („Vijoļnieks uz jumta”) Oslo „Nye Theatre” 2007.gadā, kā arī 2009.gada augustā viņš gatavojas piedalīties filmā „Yohan-Child Wanderer”.

Aleksandrs Ribaks ir viens no pieprasītākajiem Norvēģijas māksliniekiem.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais