U2 ņem ilgāku pārtraukumu

Grupas U2 līderim Bono nāksies vismaz divus mēnešus atlabt pēc operācijas, ka veikta vienā no Vācijas slimnīcām, un īru rokmūziķi bijuši spiesti paziņot ne tikai par 16 koncertu atcelšanu Ziemeļamerikā, bet arī nepiedalīšanos Glastonberijas mūzikas festivālā.

Pagaidām saglabājas izredzes, ka rudens pusē viņi savu turneju varētu atsākt. Otrdien Bono atstāja Minhenes slimnīcu, kur viņam tika veikta steidzama operācija – ārsti pat izteikušies, ka bez savlaicīgas ķirurģiskās iejaukšanās 50 gadus vecais dziedātājs varētu uz visu mūžu palikt paralizēts. "Viņam bija ļoti nopietna sēžas nerva kompresija. Bija skaidrs, ka ar konservatīvām ārstēšanas metodēm šo problēmu neatrisināt. Operācija noritēja labi, bet tuvākās nedēļas izšķirs, vai viņš pilnībā atgūs veselību," sarunā ar BBC sacījis ārsts Millers Volfārts, piebilstot, ka pilnīgā rehabilitācija iespējama ne ātrāk kā astoņu nedēļu laikā.

U2 menedžeris Pols Makginess sacījis, ka grupa, un pirmām kārtām pats Bono ar ļoti grūtu sirdi pieņēmuši lēmumu par ieplānoto koncertu atcelšanu. "Māksliniekam, kurš visu savu dzīvi izdzīvo uz skatuves, tas ir vairāk nekā parasts trieciens. Protams, mēs domājam arī par tiem vairāk nekā miljons cilvēkiem, kuri nopirkuši biļetes un tagad būs spiesti mainīt savus plānus, tomēr pats svarīgākais pašlaik ir Bono veselības atgūšana," sacījis menedžeris. Satriekti ir arī Glastonberijas festivāla organizētāji, kuri daudzu gadu garumā bija mēģinājuši vienoties ar U2 un cerējuši, ka viņu 25. jūnija uzstāšanās kļūs par festivāla, kas šogad noritēs jau 40. reizi, naglu.

Festivāla organizētājs Maikls Īviss, kuram bijusi telefonsaruna ar Bono, stāstījis, ka grupa sarakstījusi jaunu dziesmu, kuru pirmoreiz bija plānots atskaņot tieši Glastonberijā. Kaut gan britu bukmeikeri jau sākuši pieņemt likmes, kādus hedlainerus M. Īviss un viņa komanda U2 vietā pagūs sarunāt mēneša laikā, pats organizētājs atteicies nodarboties ar minējumiem. "Tā vietā es vienkārši vēlētos novēlēt Bono visu to labāko – ātru un pilnīgu izveseļošanos," viņš sacījis.

BBC atgādina, ka šī nav pirmā reize, kad Glastonberijas festivāla galvenajiem māksliniekiem nākas atteikties no uzstāšanās. 1995. gadā īsi pirms festivāla, nokrītot no velosipēda, atslēgas kaulu salauza The Stone Roses ģitārists Džons Skvairs, un šo grupu aizstāja Pulp. Savukārt 2005. gadā Kailijai Minogai tika diagnosticēts krūts vēzis, un viņas vietā uz lielās skatuves kāpa Basement Jaxx.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais