RECENZIJA: Sunhenge "New Order"

© Publicitātes foto

Lai gan grupas nosaukums uz tādām domām nevedina, "Sunhenge" tomēr ir mūsējie – grupa dibināta 2010. gadā Rīgā.

Tai ir relatīvi garš uzstāšanās saraksts, kurā īpaši varētu izcelt atzīmi, ka šī apvienība jau septiņus gadus piedalās ikgadējā “grunge” pasākumā „Kobeindiena” klubā “Depo”.

Par saviem ietekmes avotiem “Sunhenge” sauc tādas grupas kā “Nirvana”, “Foo Fighters”, “Alice In Chains”, “Soundgarden”, “Puddle Of Mudd”, “Mudhoney”, “Royal Blood” un tamlīdzīgas, līdz ar to diezgan lieks ir jautājums par šīs komandas piekopto mūzikas stilu, protams, ka tas ir alternatīvais “grunge” (tiesa, ar pamatīgu “hard & heavy” ietekmi), bet šajā albumā dažos gabalos iekļauti arī “stoner rock” elementi. Albumā iekļautas desmit kompozīcijas, darbs pie to ieraksta ilga trīs gadus. Pašas dziesmas gan laikam ir vecākas, jo vismaz “Swallow Dust” manīta apritē jau pirms kādiem sešiem gadiem. Šķiet, tas arī viss, ko īsumā vēstīt par “New Order”.

PAR. Daži gabali sanākuši visnotaļ labi, enerģiski un atsperīgi, piemēram, “You Smart”, “New Order Of Life” un it īpaši “Something About Me”. Savu līniju grupa tur, nekādās balādēs un apšaubāmos eksperimentos nelien - arī tas ir apsveicami. Nav bijis izdevības “Sunhenge” redzēt un dzirdēt “dzīvajā”, bet jādomā, ka koncertos viņi varētu izklausīties ļoti jaudīgi.

PRET. Pie visas cieņas pret “grunge” jāatzīst, ka šī grupa spēlē idejiskā ziņā diezgan slābani, bet dzied vēl slābanāk. Pieredze viņiem ir gana liela, bet idejiskā bagāža - vārga. Ap albuma vidusdaļu viņi gan labojas, bet vienalga pārāk maz efektīgu dziesmu, lai gribētos šo garadarbu ieteikt noklausīties citiem. Taču droši variet mēģināt to darīt, nekas slikts ar jūsu klausāmajiem agregātiem nenotiks.

Svarīgākais