Pirms "Supernovas" 2.pusfināla jau prognozē tā uzvarētājus

© F64

Šodien, 10.februārī, norisināsies otrais "Supernova" pusfināls. Atšķirībā no pirmā pusfināla, šajā ir divi izteikti līderi. Saskaņā ar straumēšanas platformas "Spotfy" datiem un bukmeikeru prognozēm, vislielākās izredzes tikt uz finālu ir Madarai ar dziesmu "Esamība" un Markum Rivam ar dziesmu "This Time". Šāds otrā pusfināla iznākums novērtēts ar attiecīgi 74% un 71% iespējamību.

Sestdien, 10.februārī turpināsies muzikālais piedzīvojums, Latvijas "Eirovīzijas" dziesmu konkursa pārstāvja izvēle. Pirmie septiņi konkursa dalībnieki jau pagājušajā nedēļas nogalē stājās stingrās žūrijas un skatītāju priekšā. No pirmā pusfināla tālāk dosies Liene Greifāne un Edgars Kreilis.

Atšķirībā no iepriekšējā pusfināla, straumēšanas platformā "Spotify", pirms gaidāmās uzstāšanās, ir izvirzījušies divi izteikti līderi - Madara ar dziesmu "Esamība" un Markuss Riva ar skaņdarbu "This Time". Zināmas bažas gan raisa iespējamība, ka "Supernovas" veterāns Markus Riva nespēs "dzīvajā" izpildīt savu dziesmu tikpat veiksmīgi cik ierakstā.

Kopā ar M. Rivu un Madaru uzstāsies grupa Hypnotic ar dziesmu "Pray", muzikālā apvienība In my head ar dziesmu "Sunset", Ritvars ar skaņdarbu "Who’s counting?", Monta ar dziesmu "1000 Roses" un apvienība "Rigga Reggae" ar skaņdarbu "Stop the War U2", kuriem saskaņā ar bukmeikeru izteiktajām prognozēm ir vismazākās iespējas tikt uz finālu.

Saskaņā ar izmaiņām konkursa nolikumā - žūrija izvēlēsies vienu konkursa dalībnieku, kuram piešķirs iespēju cīnīties finālā, kaut gan pusfināla atlase nav izturēta. Tādēļ papildus prognozēm par otrā pusfināla dalībnieku iespējām tikt līdz fināla atlasei, bukmeikeri izteikuši savas prognozes saistībā ar kāda no pirmā pusfināla dalībnieku iespējām saņemt Wild Card. Ņemot vērā, ka abi pārējie pusfināli ir izteikti spēcīgāki, iespējamība, ka kādam no pirmā pusfināla dalībniekiem tiks piešķirta Wild Card ir tikai 29%.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais