RECENZIJA: Once Upon "Morningstar"

© Publicitātes foto

Pašmāju metālapvienība “Once Upon” ir viena no mērķtiecīgākajām savā jomā – viņi nepārtraukti cenšas par sevi kaut kā atgādināt.

Piemēram, 2014. gadā grupa piedalījās konkursa "Metal 2 The Masses" latvju atlasē un pēc žūrijas un fanu lēmuma tika izvēlēta pārstāvēt Latviju lielākajā britu smagā metāla festivālā "Bloodstock 2014". Savukārt pērn šī grupa vinnēja starptautiskā konkursa "Wacken Metal Battle 2017" Latvijas atlasi, iegūstot tiesības startēt uz milzīgā festivāla “Wacken” skatuves (kā viņi šī iespējas izmantoja, jau ir cits stāsts…).

Pa vidu tam "Once Upon" dziesma "A Letter to My Agony" tika nominēta ASV ikgadējai Neatkarīgās mūzikas balvai kategorijā "Labākais Metal/Hardcore singls 2016" - arī vērā ņemams ieraksts grupas CV. Jāpiebilst, ka “alternative” & “modern metal” grupas "Once Upon" pirmsākumi meklējami 2012. gada rudenī. Šobrīd tajā spēlē Artūrs Ročāns (vokāls), Edgars Meijers (ģitāra), Jānis Brolišs (ģitāra), Sandis Ķirsis (basģitāra) un Artūrs Krasts (bungas). Albums "Morningstar" tapis sadarbībā ar Kārli Šteinmani no studijas "KS Records". "Cīņa, nodevība, aklums, vilšanās, sāpes, agonija - emocijas, ar kurām ikviens dzīvē neizbēgami saskaras. "Morningstar" stāsts ir par to, lai cik grūti klātos, katram ir sava rīta zvaigzne, kas norāda virzienu atpakaļ uz pareizā ceļa," norādīts grupas paziņojumā par albumu. Seši skaņdarbi, tostarp instrumentālais ievads un tituldziesmas alternatīvā versija - tā ir sausā statistika par “Morningstar”.

PAR. "A Letter to My Agony" - ir nudien padevusies kompozīcija, nav brīnums, ka to pamanīja arī otrpus dīķim. Kā otrā izcelšanas vērta ir stilistiski daudzšķautņainā dziesma “Oblivion For A Dead King” ar “kornisko” ievadu. Lielākais “Once Upon” trumpis - pārliecinošais bezkompromisa izpildījums, kas neatstāj šaubas par to, ka šie mūziķi zina, ko dara.

PRET. Diez kā vērtējama te nemaz nav - minialbums, pēc kura kaut ko spriest ir pāragri. Ja nu vienīgi to, ka šos “metālkora” paveidus derētu limitēt, citādi tie savairojušies kā neganti truši Austrālijā.

Svarīgākais