Sestdiena, 11.maijs

redeem Karmena, Manfreds, Milda

arrow_right_alt Izklaide

Jūrmalā šodien svinēs Meteņus

© Publicitātes foto

Seno tradīciju garā, gaidot pavasari, februārī Jūrmalā tiks svinēti latviešu tradicionālie svētki Meteņi.

Svētdien, 11. februārī, plkst. 11.00 Kauguru Kultūras nama pagalmā Raiņa ielā 110 jūrmalnieki un pilsētas viesi aicināti uz amatniecības un gardumu tirdziņu, bez kura nav iedomājama Meteņdiena. Svētku kārumi, tikko ceptu pankūku un aromātiskas tējas smarža, radošās darbnīcas, kā arī izjādes ar ponijiem pašiem mazākajiem apmeklētājiem - tas viss un citas aizraujošas aktivitātes ziemas pavadīšanas un pavasara gaidīšanas svētkos Kauguros.

No plkst. 13.00 līdz 15.00 koncertā uz brīvdabas skatuves uzstāsies Latvijas postfolkloras grupa “Rikši”, jauktais koris “Jūrmala”, vidējās paaudzes deju kolektīvs “Tapa”, deju ansamblis “Karuselis” un izklaides studija “Larec”.

Meteņi jeb metenis latviešiem ir seni ziemas pavadīšanas un pavasara gaidīšanas svētki, kuros nozīmīgi ir maģiski auglības rituāli, lai veicinātu labas ražas gadu. Meteņos, kas tiek saukti arī par Vastlāvi, Lastavāgu, Miesmeti, Miezmežu dienu, tāpat kā citos ziemas svētkos ļaudis sendienās gājuši ķekatās, braukuši ciemos un mielojušies pirms lielā gavēņa.