Par godu savai 500. jubilejai visa gada garumā dažādos pasākumos piedalīsies Ziemassvētku eglītes

Godinot Rīgas kā Ziemassvētku eglītes rotāšanas tradīcijas dzimšanas vietu pirms 500 gadiem, nozīmīgākajos pilsētas pasākumos visa gada garumā piedalīsies īpaši šai jubilejai izveidots eglītes tēls.

"Rīga šogad ir Ziemassvētku eglītes 500 gades galvaspilsēta. Mūsu apņemšanās ir informēt par to Eiropas, NVS un citu pasaules valstu tūristus un ieinteresēt apmeklēt Rīgu. Īpaši nozīmīgajai jubilejai esam izveidojuši egles tēlu. Ar to iepriecināsim ļaudis un atgādināsim par eglītes rotāšanas tradīcijas aizsākumiem Rīgā pirms 500 gadiem," klāsta Gastons Neimanis, Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja direktors.

Eglītes tēlu veidojusi pazīstamā Latvijas modes māksliniece Līga Banga. Tuvākajā laikā tas būs redzams Nordea Rīgas maratonā (23. maijs) un festivālā Go Blonde (28., 29.maijs). Nākamo mēnešu laikā eglītes tēls turpinās iesaistīties nozīmīgos pasākumos, atgādinot rīdziniekiem un viesiem par Rīgu kā pilsētu, kur pirms 500 gadiem dzimusi Ziemassvētku eglītes rotāšanas tradīcija.

Izklaide

Jau šīs nedēļas nogalē dienasgaismu ieraudzīs dāņu indī roka apvienības “Efterklang” jaunais albums “Things we have in common”. Mums šoreiz šis fakts ir īpaši interesants, jo albuma koncerttūres ietvaros jau 6. decembrī grupa uzstāsies “Angāra” koncertzālē Tallinas kvartālā. Koncerts notiks radio “NABA” 22. gadadienas svinību programmas ietvaros.

Svarīgākais