Piektdien pašmāju instrumentālā roka vakars Jelgavā

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 12. janvārī, Jelgavas "Melno Cepurīšu Balerijā" notiks postroka un instrumentālā roka mūzikas vakars, kurā spēlēs grupa "Tempus" no Saldus un rīdzinieki "A Farewell To Words".

Instrumentālā roka duets “Tempus” izveidots 2013. gada sākumā. Grupas skanējumā samiksēts postroks, postmetāls, “math-rock” un pat “doom”, tomēr pašiem mūziķiem labpatīk savu stilu saukt par “instrumentālu rokmūziku domājošiem cilvēkiem”.

Grupa tās piecus gadu pastāvēšanas laikā ir koncertējusi vairākos atzītos Austrumeiropas klubos, tostarp pērn arī Sanktpēterburgas festivālā “Post Summit” kā galvenie mākslinieki. Grupas diskogrāfijā ir divi studijas albumi - „The Future Is Not For Us To See” (2015) un „Hymn For The Courageous” (2017), bet šogad tiek plānots laist klajā trešo ierakstu.

Savukārt “A Farewell To Words” ir četru draugu instrumentālā roka apvienība no Rīgas. Skanējumā grupa ietver gan postrokam, gan “punk”, “hardcore” un “emo” žanriem raksturīgus elementus. Šis projekts iesācies 2014. gada rudenī, kad ģitārists Oskars un bundzinieks Artjoms ik pa laikam savācās uz mēģinājumiem, lai uzspēlētu savas dziesmas, citu grupu ‘”kaverus” vai vienkārši tāpat paimprovizētu. 2016. gada sākumā tika nolemts šo projektu virzīt nopietnāk: tika pieaicināts basģitārists Mareks, attīstītas esošās idejas, kā arī veidotas jaunas, ieguldīti līdzekļi labākas aparatūras un instrumentu iegādei un notika virzība uz pirmā nopietnā ieraksta veikšanu. 2017. gada vasarā grupai pievienojās otrs ģitārists Miķelis. Pērn septembrī tika izdots grupas pirmais EP “Going Over the Top”. Par tā nosaukumu izvēlēta frāze, kas tika lietota Pirmā pasaules kara laikā un nozīmēja kareivju došanos kaujas laukā pretī nezināmajam. Ieraksts tapis Valmierā, ierakstu studijā “Hodila Records”, to ierakstījis un māsterējis Ģirts Laumanis jeb Lomiks.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.