RECENZIJA: "Mielavs un Taurētāji"

© Publicitātes foto

Šī nav pārrakstīšanās, lai gan līdz šim bija pazīstams projekts "Mielavs un Pārcēlāji" – šī ieraksta ideja bijusi piešķirt Ainara Mielava dziesmām jaunu formu, to pavadījumā izmantojot vienīgi pūšamos instrumentus.

Līdzās Mielavam ansamblī muzicē arī Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra meistari Jānis Porietis (trompete un flīgelhorns), Edgars Bārzdiņš (trompete), Raivis Māgurs (tūba), Artūrs Šults (mežrags) un Kaspars Majors (trombons), kā arī Juris Kroičs (bungas).

Dziesmu aranžējumi tapuši Ginta Solas aizgādā, albums ierakstīts Latvijas Radio studijā 2017. gada 17. jūnijā, visiem vienlaicīgi muzicējot. Kopumā te iekļauti desmit skaņdarbi, tostarp tādi kā “Piekūns skrien debesīs”, “Tu saviļņoji mani”, “Atpogā manu kreklu”, “Paņem mani”, “Zem varavīksnes tilta”, “I Love You”. Arī tautā zināmā “Es zinu visi mani nievā”.

PAR. Šo pazīstamo melodiju aranžijas pūšamajiem instrumentiem ir ļoti interesants un negaidīts pavērsiens, kas to būtu domājis, ka Mielavs var skanēt arī šādi!

PRET. Ainara Mielava mīlestība pret krievvalodīgo mūziku un kultūru ir vispārzināma, taču Borisa Grebenščikova hita “Bože, hraņi poļarņikov” iekļaušana šajā albumā ir kļūda - ne jau tāpēc, ka dziesma ir krieviski, bet tāpēc, ka tā te galīgi neiederas.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.

Svarīgākais