RECENZIJA: Green Day "God’s Favorite Band"

© Publicitātes foto

Amerikāņu poppanka trio "Green Day" par ražīguma trūkumu nekādi nevarētu sūdzēties. Savā trīs gadu desmitu ilgajā pastāvēšanas vēsturē šie kalifornieši izdevuši jau duci studijas albumu (no tiem trīs 2002. gadā), divus koncertniekus, četras labāko dziesmu izlases un vienu soundtreku.

Arī par pašapziņas trūkumu viņi acīmredzami nevar sūdzēties - vai gan citādi kārtējais “bests” būtu ticis pie tik pretenciozā nosaukuma! Starp citu, arī 2001. gadā izdotajai izlasei bija skaļš pieteikums - “International Superhits!”.

Jaunajā kompilācijā iekļautas 20 iepriekš izdotas dziesmas, kā arī divas jaunas - iepriekšējā albumā “Revolution Radio” iekļautā “Ordinary World”, kas šoreiz ierakstīta versijā kopā ar kantri dziedātāju Mirandu Lamberti, kā arī līdz šim nepublicēta dziesma “Back In The USA”.

Aplūkojot dziesmu sarakstu, nākas konstatēt, ka lielākais vairums hitu bijis albumos “Dookie” (1994) un “American Idiot” (2004), kuri izlasē pārstāvēti ar attiecīgi pieciem un četriem gabaliem. No “Revolution Radio” (2016) te ir trīs dziesmas, no “Nimrod” (1997), “Warning” (2000) un “21st Century Breakdown” (2009) - pa divām, bet no “Kerplunk!” (1991), “Insomniac” (1995) un “Uno!” (2012) - viena.

PAR. Labi, ka dziesmas izlasē sakārtotas to izdošanas secībā, tādejādi dodot iespēju klausītājiem veikt 75 minūtes ilgu ekskursiju “Green Day” vēsturē. “Longview”, “Welcome To Paradise”, “Basket Case”, “When I Come Around”, “Good Ridance (Time Of Your Life)”, “American Idiot”, “Holiday”, “Boulevard Of Broken Dreams”, “21 Guns”, “Bang Bang” utt., u.tjpr. - sauc, kuru dziesmu gribi, visi ir hiti.

PRET. Akurāt puse no šajā izlasē iekļautajām dziesmām bija iekļautas arī izlasē “International Superhits!” - sanāk tāda kā klausītāju slaukšana. Bet tam jau izlases arī ir domātas. Žēl, ka apdalīts pats pirmais “Green Day” albums “39/Smooth” (1990), no tā taču arī varēja šajā izlasē kaut ko ielipināt.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.

Svarīgākais