RECENZIJA: Iron Maiden "The Book Of Souls: Live Chapter"

© Publicitātes foto

Britu “heavy metal” leģendas “Iron Maiden” savā vairāk nekā četrdesmit gadu ilgajā vēsturē pārdevuši pāri 100 miljonu atzīmei svārstošos albumu kopiju, uz mūžiem atstājot savu vārdu uz pasaules mūzikas kartes.

Viņu kontā ir 16 studijas albumi, no kuriem pēdējais ar nosaukumu “The Book Of Souls” izdots 2015. gada septembrī. Tā pārdošanas veicināšanai tika rīkota grandioza tūre, kas sākās 2016. gada februārī Floridā un noslēdzās 2017. gada jūlijā.

Tās ietvaros “Iron Maiden” uzstājās 115 reizes (šķiet, tas ir precīzs skaitlis), sniedzot neaizmirstamus šovus dažādās pasaules malās un pirmoreiz viesojoties arī tādās valstīs kā Ķīna, Salvadora un… Lietuva. Jā, pie mūsu kaimiņiem “Iron Maiden” pabija 2016. gada 23. jūnijā, uzstājoties Kauņas arēnā “Žalgiris”. Līdz ar to Latvija palikusi vienīgā no Baltijas valstīm, kurā nav uzstājušies šie smagmūzikas dižgari - Tallinā viņi koncertēja jau 2000. gadā (Dziesmu svētku estrādē) un darīs to atkal nākamgad 26. maijā tūres “Legacy Of The Beast Tour” ietvaros, tikai šoreiz “Saku Suurhall”. Kas attiecas uz šo jauno albumu, tad tas ir dubultnieks ar koncertierakstiem, kuri tapuši “The Book Of Souls” tūres laikā. Pavisam te iekļautas 15 dziesmas, kas ierakstītas dažādos koncertos, bet CD buklets bagātināts ar krāšņām fotogrāfijām.

PAR. Pietiktu jau ar leģendāro “Fear Of The Dark” vien, lai gribētos noklausīties šo koncertalbumu, bet vēl te ir arī tādi superhiti kā “The Number Of The Beast”, “Children Of The Damned”, “The Trooper”, “Wratchild”, “Powerslave”, “Wasted Years”, “Blood Brothers” un citi. Eh, jāauj kājas uz Tallinu!

PRET. Abas šī dubultalbuma sadaļas sākas ar diviem gabaliem no “The Book Of Souls” - tas ir saprotams, taču šis disks “Iron Maiden” klasikai var tikai pienest ūdeni. Ja par koncertalbumiem runājam - to šīs grupas vēsturē ir ducis -, tad labākais tomēr ir 1985. gadā izdotais “Live After Death”.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.

Svarīgākais