KAS INTERESANTS TV PROGRAMMĀ: Ziemassvētku sērga

© Scanpix

Ziemassvētki jau grabinās pie rūts, kas nozīmē, ka nedēļas nogalē TV programmā var pat neskatīties – tur dominēs šai svētku tematikai veltītie raidījumi, turklāt iešūpošanās notiks visas nedēļas garumā.

Ja pavisam īsi par Ziemassvētku raidījumiem, tad - svētdien, 24. decembrī, varēs vērot koncertus Zvaigžņotie Ziemassvētki (TV3 pulksten 21.10), Debess dārzos (LTV1 pulksten 21.15), Ir klusa nakts (Re:TV pulksten 22) un Imanta Ziedoņa fonda Viegli ikgadējo Ziemassvētku pasākumu Mēs skaitījām un nonācām pie Viena (STV Pirmā! Pulksten 22.30), no kuriem īpatnējākais varētu būt pirmais, jo tajā piedalīsies šova X faktors dalībnieki. Praktiski visas dienas garumā visu televīziju programmās ir filmas un multfilmas, raidījumi un to speciālizlaidumi, kas veltīti baltajiem svētkiem, tāpēc īpašas pieminēšanas vērts ir vienīgi LTV piedāvājums ar divām tiešraidēm: pulksten 18.25 no dievkalpojuma Rīgas Doma baznīcā un pulksten 22.30 no Svētās Mises Vatikānā.

Par laimi, starp visu šīs Ziemassvētku (ne)būšanas radīto jezgu rodami arī citi raidījumi un/vai filmas. Piemēram, LTV7 otrdien pulksten 20.05 demonstrēs dokumentālo filmu Eksotiskās salas, kas vēstīs par Hebridu arhipelāgu, kas atrodas pie paša Skotijas rietumkrasta un ko veido vairāk nekā 500 lielāku un mazāku salu, - mīklaina vieta, par kuru jau gadsimtiem klīst dažādas leģendas. Savukārt LTV7 otrdien pulksten 22.05 liks galdā dokumentālo filmu Nepiedots - par kādu cietuma uzraugu Bosnijas kara laikā 90. gadu sākumā, kas šo darbu veicis vēl pusaudža gados, bijis līdzvainīgs dažādās tur pastrādātajās zvērībās, par ko notiesāts uz 15 gadiem, bet tagad uzmeklē cietušos un viņu tuviniekus, lai lūgtu piedošanu.

Nedēļas vidus aizritēs sporta zīmē. Šo trešdien, 20. decembrī, pulksten 19.30 LTV1 ēterā būs pirmizrāde Dāvida Ernštreita veidotajai dokumentālajai filmai Pauls no Kalvenes. Tā vēstīs par 20 gadu jaunā MX2 klases motokrosā pasaules čempiona Paula Jonasa gaitām. Vēl šajā dienā Viasat Sport Baltic varēs vērot divus interesantus mačus, kuros mūsējie cīnīsies pret mūsējiem: pulksten 11 sāksies Rīgas Dinamo spēle ar Vladivostokas Admiral (tātad arī ar Oskaru Bārtuli), bet pulksten 21.30 tiks rādīta ULEB Eirolīgas spēle starp Milānas Olimpia un Vitorijas Baskonia klubiem, tātad Dairis Bertāns metīs bumbu Jāņa Timmas un Rinalda Mālmaņa sargātajā grozā un otrādi. Pats būtiskākais notikums tomēr notiks ceturtdien, kad svinīgā ceremonijā kinoteātrī Splendid Palace tiks pasniegtas Latvijas Gada balvas sportā - to tiešraidē no pulksten 21 rādīs LTV1. Ja sievietēm šo balvu pilnīgi droši saņems French Open uzvarētāja Aļona Ostapenko, tad vīriešiem situācija nav tik viennozīmīga - NBA basketbola vienradzis Kristaps Porziņģis vai patriotiskais bokseris Mairis Briedis? Bet varbūt skeletona karalis Martins Dukurs? Kopumā balvas pasniegs 11 nominācijās.



Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais