Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

Plāno ceļojumu? Dažas idejas neaizmirstamiem braucieniem

© F64 Photo Agency

2.lapa

Ruanda

Gorillas mīt Vulkānu nacionālajā parkā, kas atrodas aptuveni divu stundu braucienā uz ziemeļiem no galvaspilsētas Kigali. To raksturo labas kvalitāti galvenie ceļi un salīdzinoši attīstīta infrastruktūra. Diānas Fosijas darbu iespaidā šī ir pirmā izvēle, kur cilvēki mēdz skatīties kalnu gorillas.

Visi pārgājieni pie gorillām sākas Kinigi ciematā pie parka galvenās mītnes. Ekspedīcijai pietiks divām vai trijām dienām, pa ceļam pieejamas arī vairākas labas naktsmītnes. Labi pārvaldīta atļauju sistēma ļauj gorillas apmeklēt pat dažu cilvēku lielai grupai. Iespēju redzēt lielos dzīvniekus palielina relatīvi caurredzamā kalnu veģetācija. Salīdzinot ar Ugandu, Ruandā pārgājieni pie gorillām ir vieglāki, īsāki, laiks ir labāk plānojams.

Ruandā ir mazāk tūristiem domātu atrakciju nekā Ugandā, taču ir vērts apmeklēt Akageras nacionālo parku, kurā aplūkojamas 520 putnu sugas. Parks ir mītnes vietu ziemeļu robeža daudzām Zambezi dzīvojošām sugām, taču galvenais prieks ir sajūta, ka esat divatā ar dabu un dzīvniekiem. Jūs varat braukt stundām un nesatikt nevienu citu mašīnu, kas Āfrikā šodien jau ir reta parādība.

Zinātāji iesaka arī apmeklēt Ruandas genocīda upuru piemiņas memoriālu. Tā nav pati priecīgākā pieredze, bet var būt gana vērtīga. Tāpat var doties līdz skaistajam Kivu ezeram un Njugvi mežam, kur aplūkojamas šimpanzes un citisavvaļas zvēri.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā