Aisha metas Eirovīzijas virpulī

© Andrejs Terentjevs, f64

Pagaidām visas pazīmes liecina, ka Aishai starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā veiksies: pat nepastāvīgie laika apstākļi sestdien, kad dziedātāja devās uz Oslo, bija kopā ar viņu – saulīte vai pa zemes virsu staigāja...

Jau vakar Oslo norisinājās pirmie mēģinājumi nākamnedēļ notiekošajam 55. Eirovīzijas dziesmu konkursam, kuros, protams, piedalījās arī mūsu Aisha jeb Aija Andrejeva, bet pēc tiem dziedātājai bija ieplānotas dažas tikšanās ar masu mediju pārstāvjiem. Ceļā uz Norvēģijas galvaspilsētu viņa devās agrā sestdienas rītā, un, iespējams, tāpēc pavadītāju pulks nebija tik liels, kā varbūt to varētu vēlēties.

Kopā ar Aishu cīņā par Eirovīzijas lauriem aizbrauca arī Latvijas delegācijas vadītāja Iveta Lepeško, vēl pāris Latvijas Televīzijas (LTV) darbinieku, kā arī pavadošais sastāvs – fona vokālistes Raili Orrava, Katrīna Cīrule, Madara Kačoreka un Lāsma Ivansone.

Kā zināms, Aisha uzstāsies pirmajā pusfinālā, kas notiks 25. maijā. Ja izdosies tikt finālā, tad Latvija uz Eirovīzijas skatuves būs pārstāvēta arī 29. maijā. Gan abus pusfinālus, gan finālu tiešraidē demonstrēs arī LTV.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais