Nīderlandē demonstrē "Rūdolfa mantojumu"

17.maijā, atzīmējot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 20.gadadienu, Latvijas Republikas vēstniecība Nīderlandē tautiešiem organizē kopīgu vakaru.

Nīderlandē dzīvojošie latvieši, ģimenes locekļi un draugi tiekas Amsterdamā, lai atcerētos notikumus pirms 20 gadiem un noskatītos jaunāko latviešu mākslas filmu – Jāņa Streiča "Rūdolfa mantojums".

Latvijas Republikas vēstniece Sanita Pavļuta-Deslandes Nīderlandes latviešu skolām "Saulīte" un "Diegabiksis" svinīgi nodos Latvijas Ārlietu ministrijas, Latviešu valodas aģentūras un Pasaules brīvo latviešu apvienības sarūpēto dāvanu komplektu – latviešu rakstnieku bērnu grāmatas, izziņu literatūru, vārdnīcas un latviešu valodas mācību materiālus. Dāvinājums ir būtisks papildinājums skolu bibliotēkām.

Pasākums notiek ar radio žurnālista Artjoma Konohova, Amsterdamas Universitātes, kā arī studiju "Platforma" un "Cinevilla Studio" atbalstu.

Nīderlandē ir aktīva Latvijas iedzīvotāju kopiena un Nīderlandes Latviešu biedrība. Jau vairākus gadus darbojas divas latviešu skolas, kurās bērni vecumā no 2 - 12 gadiem apgūst un papildina latviešu valodas, Latvijas vēstures un tradīciju zināšanas. Pateicoties skolu vadītājām Helgai van Slogterenai un Aijai van Hooffai ("Diegabiksis"), un Kristīnei Timmai ("Saulīte"), latviešu bērniem ir iespēja tikties, lietot latviešu valodu un pilnveidot latviešu kultūras zināšanas. Tāpat skolas ir vieta, kur tikties bērnu vecākiem un uzturēt latviskās tradīcijas un kontaktus ar tautiešiem.

Izklaide

Rīgā, VEF Kultūras pilī vakar notika festivāla "Bildes" koncerts "Ielūdz "Bilžu" mūziķi un viņu bērni". Koncertā uzstājās Grigaļu ģimene, Miltiņu ģimene, Ansis un Anna Klintsoni, Križevicu ģimene, Kaukuļu ģimene, Īļu ģimene, Elviss Patriks un Ivars Pētersoni, Kalniņu ģimene, Lukass Edgars un Rolands Lappuķes, Orubu ģimene, Vjačeslavs un Alise Mitrohini, Pūču ģimene, Guntars un Henrijs Mucenieki, Ineta un Elza Marija Rudzītes, Olga Rajecka un Marija Migliniece-Lapāne, Žilinsku ģimene, Ziemeļu ģimene.