Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide

Jaunie modes dizaineri dodas manifestācijā

Anita Leina © Publicitātes foto

Rīt, 15. novembrī, pulksten 20 Latvijas modes nedēļas Modes manifestācija ietvaros Rīgas Krēslu fabrikā (Starta ielas 1 industriālajā teritorijā Rīgā) notiks jauno modes dizaineru konkursa Jaunais talants fināls.

«Konkursa organizēšanas tradīcija aizsākās pagājušā gada Modes manifestācijā - lai atklātu un popularizētu jaunos modes dizainerus, kā arī atbalstītu jauno dizaineru tālāko attīstību un ātrāku integrēšanos modes industrijā,» informē konkursa kuratore un Modes manifestācijas valdes priekšsēdētāja Dita Danosa.

Melānija Vilka / Publicitātes foto

Šogad no konkursam iesūtītajiem 18 pieteikumiem finālam kvalificējušās deviņas kolekcijas: četras no Latvijas Mākslas akadēmijas, kuras radījušas Anita Leina, Melānija Vilka, Anna Elizabete Kasparsone un radošais duets Kseneja Belca-Beslere un Anete Agneta Krišjanova; Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolu finālā pārstāvēs Annemarija Gulbe; Tūrisma un radošās industrijas tehnikumu - apģērbu dizaina specializācijas programmas 2017. gada absolvente Džūlija Gašpuite; Latvijas Kultūras koledžu - modes menedžmenta studente Ieva Ruka; bet Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola Saules skola finālā tiks pārstāvēta ar divām kolekcijām, kuru autores ir Kate Stroža un Jana Petrovska.

Kseneja Beslere un Anete Agneta Krišjanova / Publicitātes foto

Konkursa kolekcijas vērtēs starptautiska žūrija, kurā jau otro gadu priekšsēdētāja būs profesore Ļuba Popova no Milānas Mākslas akadēmijas (New Academy of Fine Arts), kurai ir vairāku desmitu gadu pieredze darbā ar itāļu modes namiem. Konkursu klātienē vērot aicināti visi interesenti.

Kate Stroža / Publicitātes foto