"Mūzikas skaņu" zvaigznes Endrjūsas koncerts angļiem liek vilties

74 gadus vecās Džūlijas Endrjūsas koncerts Londonā licis skatītājiem vilties, un vairāki desmiti cilvēku pieprasījuši, lai viņiem atdod naudu, kas samaksāta par biļetēm, vēsta britu mediji. Koncerta rīkotāji gan taisnojušies – ņemot vērā mākslinieces cienījamo vecumu un veselības stāvokli, jau iepriekš bija skaidrs, ka "viņa nedziedās divas stundas no vietas".

Mūzikas cienītājiem Dž. Endrjūsa pazīstama no filmām Mērija Popinsa un Mūzikas skaņas, tādēļ nav pārsteigums, ka viņas pirmais koncerts Lielbritānijā pēdējo 30 gadu laikā radīja tik lielu ažiotāžu, ka biļešu cena sasniedza 140 sterliņu mārciņu, ziņo AFP. Taču skatītājus un klausītājus gaidījusi vilšanās – dziedātāja tikai laiku pa laikam izpildījusi kādu dziesmu, nepārtraukti dodot vārdu saviem īpašajiem viesiem. "Es aizgāju prom koncerta otrās daļas laikā, kad sākās šausmīgs Endrjūsas un viņas meitas sarakstīts muzikālais uzvedums. Vestibilā jau bija paliels ļaužu pūlis, daudzi no viņiem bija ļoti nikni un iesaistījās vārdu apmaiņā ar arēnas O2 darbiniekiem," intervijā AFP stāstījis Deivids Torranss. Ļoti dusmīgs ir arī Greiems Vells, kurš iztērējis 420 sterliņu mārciņu par piecām biļetēm visai savai ģimenei. "Es jūtos pilnīgi aplaupīts un noteikti prasīšu naudu atpakaļ. Pats redzēju, ka koncertu pameta vismaz 2000 cilvēku, jo tas sāka līdzināties otrās šķiras pantomīmai," G. Vells izteicies sarunā ar Daily Mirror.

Evening Standard vēsta, ka naudu par biļetēm atpakaļ pieprasījuši vismaz 50 skatītāju (pavisam koncertu apmeklēja 14 000 cilvēku), taču šova rīkotāji uzsvēruši, ka viņi jau iepriekš brīdinājuši, ka šis nebūs Dž. Endrjūsas solokoncerts. Tomēr trīs pašas Dž. Endrjūsas izpildītas dziesmas visas uzstāšanās laikā – tas droši vien ir par traku! Šova laikā demonstrēti kadri no slavenākajām filmām, kurā piedalījusies Dž. Endrjūsa, un pati dziedātāja atzinusi, ka "noteikti vairs nevaru nodziedāt ne tik augsti, ne tik labi, kā nupat redzējāt uz ekrāna".

Jāatgādina, ka dziedātājai pirms 13 gadiem tika veikta balssaišu operācija, kuras dēļ ārsti pat brīdinājuši, ka viņai vispār būs jāatsakās no karjeras. Tādēļ lielāko šova smagumu uz saviem pleciem nācās iznest piecām jaunām Brodveja dziedātājām, un viņu uzstāšanās nebūt nebija tas, ko gaidīja skatītāji, rezumē Evening Standard.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.