MODE: Aktuālas kļūst dabīgas un nepārspīlētas frizūras

© Ekrānšāviņš no avīzes

Rīgas modes nedēļas laikā, prezentējot 2018. gada pavasara/vasaras stila, grima un matu sakārtojuma tendences, bija vērojams, ka aktuālas kļūst dabīgas un nepārspīlētas frizūras.

Jau vairākas sezonas modi nediktē sarežģīti matu sakārtojumi, un arī gaidāmajā sezonā nebūs aktuāls nekas sarežģīts.

Kādas ir matu sakārtojuma jaunākās tendences, stāsta Katrīna Vavilova, Schwarzkopf Professional trenere Baltijas valstīs.

1. AKSESUĀRI

Gaidāmajā pavasara/vasaras sezonā liela uzmanība jāpievērš matu aksesuāriem - matu sprādzēm, gumijām un lentēm dažādos izpildījumos.

2. ZEMĀ ZIRGASTE

2018. gada pavasara/vasaras sezonā ļoti populāra būs zemā zirgaste, ko modes dizaineri iesaka paspilgtināt ar dažādiem matu aksesuāriem, piemēram, zirgastei apkārt apvītām lentēm.

3. MITRU MATU EFEKTS

Savu uzvaras gājienu turpinās jau šajā sezonā aktualitāti ieguvušais mitro matu efekts - brīvi izlaisti mati, kas saķemmēti uz aizmuguri vai saņemti copē. Galvenais, lai matu struktūra liecina par mitru efektu.

4. BOHĒMISKI VIĻŅI

Gariem vai vidēji gariem matiem aktuāli būs apjomīgi un bohēmiski viļņi - no retro stila līdz vieglam pludmales matu sakārtojumam.

5. ROĶĪGI SIEVIŠĶĪGAIS PIXIE STILS

Pixie stila matu griezums, kas ir aktuāls jau vairākas sezonas un ko izvēlējusies arī dziedātāja Keitija Perija, pavasara/vasaras sezonā savu aktualitāti vēl noturēs. Tam klāt nāks unikāli toņi un ekscentriski matu aksesuāri.

6. KOŠAS KRĀSAS

Spilgta tendence būs arī košās matu krāsas, jo īpaši rozā un violetie toņi - vai visos matos, vai ietonētas tikai šķipsnas.



Svarīgākais