Par asins nodošanu dāvās vampīru sāgas "True Blood" pirmo grāmatu

11.maijā Apgāds Zvaigzne ABC visiem donoriem, kuri nodos asinis Valsts asinsdonoru centra (VADC) Specializētajā autobusā no plkst.11.00 - 15.00 pie Apgāds Zvaigzne ABC grāmatu nama Valdemāra ielā 6, dāvinās jaunās vampīru sāgas "TRUE BLOOD" pirmo grāmatu "Miris - līdz tumsai",informē apgāds.

Miris – līdz tumsai ir pirmais romāns Šerlēnes Harisas sērijā par Sūkiju Stakhausu un vampīriem, tas apbalvots ar Entonija balvu, ko pasniedz mistēriju rakstniekiem.

Šajā sērijā līdz šim ir izdoti deviņi romāni, kuri guvuši popularitāti visā pasaulē.

Romāna "Miris - līdz tumsai" galvenā varone Sūkija Stakhausa ir neievērojama viesmīle kādā Luiziānas mazpilsētas bārā . Viņa ir atturīga, savrupa un daudz netiekas ar puišiem. Ne tāpēc, ka būtu neglīta. Tā nav. Sūkijai piemīt kāda dīvainība ? viņa spēj lasīt domas. Un tas attur viņu no randiņiem.

Bet tad parādās Bils. Gara auguma, tumšiem matiem, izskatīgs. Un Sūkija nedzird ne varda, ko viņš domā. Tieši tādu puisi Sūkija visu dzīvi ir meklējusi…

Bils ir vampīrs. Romāna gaitā starp abiem uzplaukst mīlestība, kas tiek pakļauta dažādiem pārbaudījumiem. Romantisko sižeta līniju caurvij detektīvs.

VADC atgādina, ka par asins donoru var kļūt cilvēki vecumā no 18 - 65 gadiem. Donora svars drīkst būt ne mazāks kā 50 kg un pirms asins nodošanas nedrīkst lietot alkoholu un smēķēt. Pēc asins nodošanas donors saņem naudas kompensāciju 3LVL pusdienām, brīvdienu (saglabājot vidējo darba algu) asins došanas dienā un nākamajā dienā (šo dienu pēc darbinieka pieprasījuma var pievienot arī ikgadējam apmaksātam atvaļinājumam), iepriekš to saskaņojot ar darba devēju pēc Darba likuma 74.panta.

Izklaide

Strauju kulturālās attīstības gaitu uzņēmušajā Vagonu ielas radošajā kvartālā šo sestdien, 28. septembrī, norisināsies šī gada trešā un noslēdzošā “Latvijas Vinila diena”, uz kuru aicināti visi vinila plašu kolekcionāri, pirkt un pārdot gribētāji, kā arī vienkārši interesenti.

Svarīgākais