Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Izklaide

KAS INTERESANTS TV PROGRAMMĀ: Jubilejas nedēļa iemīļotam bērnu raidījumam

KAS TE? ES TE! Drāšu vīriņš Varis (Enriko Avots, no kreisās) ir apkārtējās pasaules likumu pētnieks. Koka vīriņš Konstantīns (Dzintars Krūmiņš) zina pilnīgi visu par dabu un dzīvniekiem. Plastmasas karavīrs Pukšs (Jānis Apeinis) zina bezgalīgi daudz stāstu un leģendu, bet Lupatu lelle Lupe (Līga Zeļģe) ir impulsīva māksliniece, kas nebaidās izpaust savas emocijas © LTV publicitātes foto

Šīs nedēļas lielākais notikums gaidāms piektdien, jo 20. oktobris būs īpaša diena Latvijas Televīzijas (LTV) iemīļotajam bērnu raidījumam Kas te? Es te! – tas svinēs savu desmit gadu jubileju.

Šā mēneša raidījumos četri draugi vēl pagūs aizlidot uz Ķīnu un veikt svarīgu novērojumu, bet svētku mēnesī novembrī notiks akcija Staro kaste, un Lupe ceps svētku torti ar 99 dzērvenēm. Vēl šogad mazos skatītājus raidījuma sērijās gaida pārsteidzošie burbuļi, akmens laikmets, Big Varis un Jaungada kapteinis. Tas viss būs vērojams raidījuma jaunajā sezonā brīvdienu rītos pulksten 9 LTV1 ēterā. Taču raidījuma vēsture ir daudz bagātāka - tas kādu laiku bija vienīgais oriģinālais raidījums pirmsskolas un jaunāko klašu bērniem Latvijā, tam LTV1 ēterā bijušas vairāk nekā 500 sēriju, tas iemantojis stabilu un uzticamu skatītāju loku, kuri atkal gaida satikšanos ar saviem varoņiem. «Ir patiess gandarījums, ka raidījums desmit gadu garumā daudziem mazajiem skatītājiem kļuvis par neatņemamu un iemīļotu brīvdienu rītu sastāvdaļu, lai kopā ar Pukšu (Jānis Apeinis), Lupi (Līga Zeļģe), Konstantīnu (Dzintars Krūmiņš) un Vari (Enriko Avots) priecātos, izglītotos, eksperimentētu, zīmētu, klausītos stāstus un leģendas,» saka LTV Raidījumu daļas Izglītojošo un bērnu raidījumu redakcijas izpildproducente Irēne Grūzīte, uzsverot, ka viena no raidījuma veiksmes atslēgām ir tā, ka tas ir vienkāršs un sirsnīgs.

Kanāls 2 šo nedēļu iesāk ar jaunumu - ASV 2014. gadā uzņemtu komēdijseriālu Kristela (Cristela) - 1. sērija jau šodien pulksten 9.40 un turpmāk ik darbdienu no rīta.

Bet šovakar pulksten 21 (ar atkārtojumu otrdien pulksten 7.25) Kanāls 2 piedāvā noskatīties ASV romantisko drāmu Vainīgas ir zvaigznes (The Fault in Our Stars, 2014). Heizela Greisa Lankastera (Šeilīna Vudlija) ir gudra un sarkastiska pusaudze, kura ir nedziedināmi slima ar vēzi. Heizelas māte uzskata, ka meitai ir depresija, tāpēc mudina viņu apmeklēt vēža slimnieku atbalsta grupu, lai atrastu jaunus draugus. Tur Heizela iepazīstas ar Augustu Votersu (Ansels Elgorts), kurš kaulu vēža dēļ ir zaudējis kāju. Abiem ir vienlīdz skarba humora izjūta un nepatīk tradicionālas lietas, un drīz vien negaidīta mīlestība izmaina viņu dzīvi.

Rīt, 17. oktobrī, pulksten 22.30 Kanālā 2 pirmizrāde - ASV zinātniskās fantastikas drāma Klejotāja (The Host, 2013), kas ir slavenās Krēslas sāgas autores Stefānijas Meijeres darbs. Lomās: Sērša Ronana, Čendlers Kenterbērijs, Makss Aironss, Reičela Robertsa, Markuss Lails Brauns u.c. Režisors: Endrū Nikols.

Savukārt nedēļas izskaņā ieskatieties LTV piedāvājumā: piektdienas vakarā pulksten 23.30 būs skatāms Zigmara Liepiņa autorkoncerts Latvijas Nacionālajā operā, bet sestdien pulksten 21.25 - Teātris.zip piedāvā Jaunā Rīgas teātra izrādi Lidojošā klusuma darbnīca. Tas ir sirsnīgs franču dramaturga Žeralda Sibleirasa stāsts par draudzību, ko izspēlē Gatis Gāga, Ģirts Krūmiņš un Kaspars Znotiņš. Režisors - Ģirts Ēcis.