VAKARA ZIŅAS. Aktuālākie kultūras, mākslas, izklaides notikumi līdz 15. septembrim

© Foto: Jānis DEINATS

Ielūkojamies aktuālākajos kultūras, mākslas un izklaides notikumos – laika posmā no 8. līdz 15. septembrim.

Līdz 9. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums - izstāde «Riga Food 2017», kas piedāvās vērienīgas starptautisku un pašmāju uzņēmumu un organizāciju ekspozīcijas, meistaru un pārtikas produktu konkursus, jaunumu prezentācijas, izglītojošus seminārus, aizraujošus šovus, meistarklases un degustācijas. Izstādes darba laiks - 8. septembrī no plkst. 10.00 līdz 19.00, 9. septembrī no 10.00 līdz 17.00. Ieejas biļešu cenas: pieaugušajiem - 5,00 EUR, skolēniem, studentiem, pensionāriem, invalīdiem - 4,00 EUR, ģimenes biļete (7., 8., 9. septembrī) - 13 EUR (2 pieaugušie un 2 bērni līdz 18 gadu vecumam), bērniem līdz 7 gadu vecumam - bez maksas, skolēnu, studentu grupām (10+) - 3,00 EUR. Autostāvvieta 4,00 EUR.

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē «Arsenāls» skatāms Vijas Zariņas un Kaspara Zariņa projekts «Paralēli», kas ir pirmā tik vērienīga abu mākslinieku darbu skate, kas divās vienlaikus notiekošajās personālizstādēs parāda divus dažādus pasaules redzējumus un pieejas glezniecībai. Abi autori, kuri dzīvē ir kopā jau vairāk nekā trīsdesmit gadu, mākslā iet atšķirīgus un pašpietiekamus ceļus, ko raksturo gan pagriezieni un meklējumi, gan stabila izaugsme. Šoreiz ekspozīcijā - tikai jauni darbi, kas tapuši pēdējo divu gadu periodā. Izstādes būs skatāmas līdz 29. oktobrim.

Grupa «Klaidonis» šogad saņēmusi savu pirmo Mūzikas ierakstu gada balvu «Zelta mikrofons» nominācijā «Šlāgera vai kantri mūzikas albums» un dodas koncerttūrē pie saviem klausītājiem. Turnejas atklāšanas koncerts 15. septembrī plkst. 19.00 Ventspils Kultūras centrā. Pēc koncertiem grupa tiksies ar saviem klausītājiem, lai sniegtu autogrāfus uz albuma «Ar smaidu saulrietā».

Svarīgākais