Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide

KAS INTERESANTS TV PROGRAMMĀ: Pārsteigumi, izmaiņas un atkalredzēšanās

© Scanpix

Uzsākot jauno – rudens – sezonu, LNT modinās jau pulksten sešos, pirmoreiz piedāvās indiešu telenoveli un aicinās sekot notikumie dāmu detektīvā, bet Latvijas Televīzijā pēc vasaras atvaļinājuma tieši šonedēļ atgriežas vairāki skatītāju iecienītie raidījumi.

Cilvēku paradumi un dzīves ritms mainās, tāpēc LNT rīta raidījums 900 sekundes iet roku rokā ar savu skatītāju un ar sparu, kāds līdz šim nav redzēts un sajusts, - no šodienas un turpmāk ik darbdienas rītu raidījums būs kopā ar visu Latviju jau no pulksten sešiem! Lai ikviens, kurš mostas pašā rīta agrumā un ir vēl mājās vai jau darbā, uzsāktu enerģisku dienu.

Tūlīt pēc tam - no pulksten 8.15 un turpmāk ik darbdienas rītu LNT ekrānā pirmo reizi būs skatāma indiešu telenovele Apsolītā. Krāšņu tērpu, emociju un mūzikas piepildītais stāsts ir par divām māsīcām, kuras vieno īpaša saikne.

LTV1 skatītājiem jau ierastā laikā - pulksten 21.15 - šovakar atgriežas azartiskā, inteliģentā un izglītojošā spēlē Veiksme. Intuīcija. Prāts. Spēles noteikumos būs nelielas izmaiņas - viens no jautājumiem katrai komandai tiks uzdots, balstoties uz attēlu, un tajā fiksētais būs cieši saistīts ar mūsu valsts pastāvēšanas simtgadi.

Savukārt šovakar pulksten 22 LTV1 ēterā pēc vasaras pārtraukuma atgriežas skatītāju iecienītais raidījums Sporta studija. Jaunajā sezonā raidījuma raidlaiks un formāts nemainīsies - arī turpmāk skatītājiem tiks piedāvāti aktuālie sižeti par sporta norisēm Latvijā un pasaulē, bet katrā raidījumā joprojām tiks padziļināti analizēta kāda sportā būtiska tēma. Būs arī saruna studijā ar uzaicināto viesi. Skatītājus patīkami pārsteigs arī izmaiņas Sporta studijas noformējumā. Raidījumu vadīs Dāvids Ernštreits, Reinis Ošenieks un Armands Tripāns.

Rītvakar, 5. septembrī, pulksten 19.30 LTV1 ēterā atgriežas arī skatītāju iecienītais kultūras raidījums Personība. 100 g kultūras. Pirmā raidījuma varonis būs aktieris Artūrs Skrastiņš, kurā joprojām gruzd nepiepildītais bērnības sapnis - kļūt par ķirurgu. Kopā ar filmēšanas komandu viņš meklē savu identitāti, savas saknes un pēta savu vecāku dzīves, kuri pārāk ātri aizgāja citā saulē. Aktieris raidījuma veidotājus ielaidis arī savā līdz šim medijiem slēgtajā teritorijā - lauku mājās, kur dabas tuvums un lauku darbi Artūru kā personību atklāj vispatiesāk. Portretraidījumu veidojuši žurnāliste Ilze Strenga, režisore Zita Kaminska, operatori Aldis Šēnbergs un Harijs Katlaps.

Savukārt pulksten 22.05 LTV1 ēterā būs vērojama pirmizrāde - dokumentālā filma Meklējot taisnību. Džūljana Asānža aizstāvība. Dž. Asānžs ir austrāliešu datorprogrammētājs, interneta aktīvists un pētnieciskais žurnālists, kurš dibināja interneta vietni WikiLeaks. WikiLeaks 2010. gadā publicēja vairākus simtus tūkstošus konfidenciālu ASV valdības dokumentu, kas skāra karadarbību Irākā un Afganistānā, kā arī diplomātu saraksti no ASV pārstāvniecībām visā pasaulē. Viņa notiesāšana būtu gards kumoss daudzām pasaules amatpersonām un organizācijām. Filma, kas šogad tapusi Vācijā, seko līdzi Dž. Asānža aizstāvības procesiem, kurus vada ievērojamais spāņu jurists Baltazars Garzons, kurš ir lietpratējs starptautiska mēroga aizstāvību gatavošanā un tiesu darbā. Tās režisori ir Klāra Lopeza un Huans Pankorbo.

Trešdien pulksten 19.30 LTV1 ēterā ar jauno sezonu atgriežas gardēžu un dzīves baudītāju iecienītais raidījums Es mīlu ēdienu ar Ilzi Jurkāni. Šosezon raidījumam paredzētas 12 sērijas - astoņas uzņemtas Latvijā, bet četras Igaunijā. Ēdienu receptes būs pieejamas arī sabiedrisko mediju portālā lsm.lv. Jaunajā sezonā pirmais savu viešņu uzņems kafejnīcu un bāru vadītājs Arvis Zēmanis.

No ceturtdienas, 7. septembra (un turpmāk ik ceturtdienu pulksten 20 ar atkārtojumu sestdienās pulksten 13.30), LTV1 ēterā atgriežas arhitektūras un pilsētvides raidījums Adreses. Jau ierastajā formātā tajā ik nedēļu tiks salīdzināti divi autora Mārtiņa Ķibilda izvēlēti objekti. Pirmās sērijas pretpoli būs īpaši intriģējoši - divu bagātu ģimeņu savrupmājas Jūrmalā. Abas ēkas ir jaunas, taču to izskats - pretējs. Tikai viena lieta abām ēkām ir kopīga - to interjeros goda vieta atvēlēta īpašnieku mākslas kolekcijām. Tāpēc Adrešu vadītāja ceļabiedrs šajā sērijā būs mākslinieks, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Aleksejs Naumovs.

Savukārt pulksten 19.30 un vēl sešus vakarus ik ceturtdienu LTV ēterā būs skatāms jauns raidījums Dzirdi balsis ar Kārli Kazāku. Viņš devies piedzīvojumā, kas aizved mūziķi pie septiņām paša izvēlētām latviešu valodas izloksnēm - Baltinavā, Dignājā, Rucavā, Salacgrīvā, Andrupenē, Talsos un Alūksnē. Tur piedzīvotais ir pārtapis raidījumā. Mūziķa aktivitātēm var sekot līdzi raidījuma Facebook lapā Dzirdi balsis ar Kārli Kazāku.

No 8. septembra un turpmāk ik piektdienu pulksten 21.10 LNT piedāvā jaunu žanru - Dāmu detektīvi jeb detektīvfilmu izlasi ar Loriju Lohlinu, kuru skatītāji iepazinuši seriāla Sirds aicinājums galvenajā lomā. Lohlinas attēlotā Dženifera ir gandrīz vai profesionāla bagātību medniece garāžu izpārdošanās.

***

NEPALAIDIET GARĀM!

Trešdien, 6. septembrī, pulksten 10 sāksies pieteikšanās LTV autoru un izpildītāju konkursam Supernova 2018. Konkursam projekta mājaslapā supernova.lsm.lv varēs pieteikties līdz 15. oktobra pulksten 23.59