"900 sekundes" modīsies agrāk

© Foto: Ādolfs Mārtiņš KRAUKLIS, F64 Photo Agency

Pagājušajā nedēļā īpašā gaisotnē Radisson Blu Latvija viesnīcas Skyline bāra 26 stāvu augstumos savus rudens sezonas augstumus atklāja kanāli TV3 un LNT. Jaunumu netrūkst.

No nākamās nedēļas turpmāk LNT darba dienas rītu raidījums 900 sekundes sāksies pulksten 6 - pusstundu agrāk, nekā līdz šim ierasts. «Mums bija forši justies pulksten 6.30 no rīta, bet vēl foršāk būs justies sešos no rīta!» balsī, kas neļāva šaubīties par teiktā patiesumu, paziņoja laika vecis Kristaps Tālbergs. Cilvēku paradumi un dzīves ritms mainās, tāpēc 900 sekundes padarīs rītus kopā ar skatītājiem vēl dinamiskākus un dzīvākus, lai ikviens, kas mostas pašā rīta agrumā un ir vēl mājās vai jau ir darbā, uzsāktu enerģisku dienu. Raidījums kļūs vēl interaktīvāks, aicinot tā veidošanā iesaistīties arī skatītājus. Būs dažādas jaunas akcijas, bet «saturiski [raidījums] būs par kapeiciņu vieglāks un par politiku būs par kapeiciņu mazāk».

Pēc UgunsGrēka beigām pašmāju šovu fani droši vien jūtas mazliet apdalīti, taču drīz viņiem vairs nebūs iemesla tādiem būt: no 18. septembra katru darba dienu pulksten 20.20 TV3 piedāvās jaunu Latvijā veidotu seriālu Svešā seja, kura radošā komanda ir ugunsgrēcīga - Inta Gorodecka un Baiba Saleniece. Galvenajās lomās būs Dailes teātra aktrise Dārta Daneviča un Latvijas Nacionālā teātra aktieris Kaspars Dumburs. Lai gan Svešajā sejā diez vai būs daudz svešu seju, viena gan izpelnījās ovācijas - UgunsGrēka aktieris Ģirts Ķesteris nebūt nelīdzināsies Leonam vai Fēliksam, turklāt ne vizuāli (viņam seriālā būs mati!), ne pēc lomas. Ķesteris tēlos ārstu un plastiskās ķirurģijas klīnikas vadītāju Robertu, pie kura strādās Dārta jeb medicīnas māsa Madara, un abu ceļi krustosies ar Dumbura atveidoto medicīnas studentu Arti. Ar trešo sezonu rudens sezonā atgriezīsies arī detektīvseriāls Ēnu spēles (no 3. oktobra otrdienās pulksten 21 TV3). Jaunajā sezonā piedalās jau iepazītie aktieri Mārtiņš Egliens, Ainars Ančevskis, Dārta Daneviča, kuriem pievienosies jauni varoņu atveidotāji - Dita Lūriņa, Egils Melbārdis un Artūrs Dīcis. Starp citu, pēdējais seriālā iesaistījies arī kā scenārists.

Jau ceturtā sezona būs arī TV3 šovam Saimnieks meklē sievu, kuru vadīs, pēc MTG koncerna pasākuma vadītāja Markus Rivas teiktā, «Latvijā labākā savedēja» Baiba SipenieceGavare. «Man daudzi ir vaicājuši, kādi tad būs jaunās sezonas saimnieki. Iedomājies kvadrātu, kuram pa vidu ir diagonāle: vienā pusē esi tu, bet otrā - viņi,» smejoties dziedātājam klāstīja Baiba. Jau 2. oktobra pulksten 21 varēsiet uzzināt, kuri pieci saimnieki ir saņēmuši visvairāk vēstuļu. Jāpiebilst, ka Baiba, šovu filmējot, bija guvusi uzskatāmu «darba traumu» - glāstot zirga galvu, tas viņai esot iekodis rokā. Tiesa, nosaitēts bija vidējais pirksts, ar kuru parasti rāda nepiedienīgus žestus, bet tas jau ir cits stāsts… Tāpat jau ceturto sezonu ar neparastām izdarībām skatītājus no 21. septembra ceturtdienās pulksten 21.10 priecēs šovs Lauku sēta, kura formātam šogad ir nelielas izmaiņas - sacentīsies sievietes pret vīriešiem. Šova vadītājs arī šajā sezonā būs atraktīvais Jānis Rāzna. Šova Īstie veči otro sezonu vadīs iepriekš šajā ampluā jau redzētais Armands Simsons, par ko viņš jokojot pauda neizpratni: «Pērn vajadzēja kādu, kas atbilstu kategorijai 100 kg+, bet šobrīd es vairs galīgi nevelku uz kārtīgu latvieti!»

LNT rudens sezonā piedāvās cilvēkstāstus gan rīta raidījumos, ikdienas ziņu formātā, kā arī dokumentālajās un mākslas filmās, seriālos un koncertos. Būs pavisam jauns raidījums Atklāj Latgoli ar Kristapu Rasimu, kas tiks pārraidīts no 26. septembra otrdienās pulksten 21.10. Raidījumu mērķis ir parādīt Latgali no tās unikālās puses - tāda kultūrtelpa nav sastopama nekur citur pasaulē, šis novads ir ar savu valodu, tradīcijām, pasakainu dabu, bagātu vēsturi un modernu izaugsmi. Dažādās Latgales puses raidījumos Kristaps Rasims atklās ar kādu sabiedrībā zināmu personību, un varēs novērtēt kā, piemēram, Dons latgaliski dzied par vilcienu uz Varanasi vai Andris Bulis dedzina šmakovku.

Protams, būs vēl dažādi jaunumi (piemēram, Māmiņu klubu vadīs spēles SuperBingo vadībā redzētā Ligita Mieze), bet pats laikam gan intriģējošākais pasākums sāksies jau šīs nedēļas nogalē: 3. septembrī pulksten 20.20 kanālā TV3 tiks dots starts jaunajam dziedošo talantu šovam X faktors. Tā mērķis ir «attīstīt pretendentu personības, lai viņi kļūtu par jaunām un uzlecošām starptautiskām zvaigznēm». Šova pirmajai kārtai - četriem atlases raidījumiem - izraudzīti 138 muzikālie talanti, kuri pirmoreiz tiksies aci pret aci ar šova žūrijas pārstāvjiem. Šova vadītājs Markus Riva atbalstīs un iedrošinās potenciālos pretendentus, savukārt vērtēs žūrija ar pieredzi: Aija Auškāpa, Intars Busulis un Reinis Sējāns (muzikālā producente ir viņa sieva Maija). Šova uzvarētāja vārds tiks noskaidrots četrpadsmit nedēļu garā muzikālā maratonā, kas noslēgsies 3. decembrī.



Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais