Rīgas ekspozīcija jau otro reizi uzvar Tallinas starptautiskajā ziedu festivālā

© Publicitātes foto

Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas meži" kopā ar sadarbības partneriem no uzņēmuma "Labie koki" veidotā Rīgas ekspozīcija Tallinas ziedu festivālā (Tallinna lillefestival 2017/Tallinn Flower Festival 2017) jau otro reizi pēc kārtas ieguvusi 1.vietu nominācijā.

Festivālā piedalījās 21 dalībnieks no dažādām valstīm. Festivāla dalībnieki varēja izbūvēt un ierīkot nelielas dārza ekspozīcijas par divām atšķirīgām tēmām: "Ģimenes dārzs" vai "Monohromais dārzs".

SIA "Rīgas meži" Dārzu un parku daļas dārznieku izvēlētā tēma bija "Ģimenes dārzs", kas materializējās interaktīvā vides ekspozīcijā "Bišu saime" ar ziedu kompozīcijām, īstiem bišu stropiem un stilizētu bišu šūnu labirintu.

"Atpūties un ieklausies bišu sanoņā! Tās strādā, lai bišu saime un strops izdzīvotu. Tās laižas no viena smaržīga zieda uz citu, vācot nektāru un ziedputekšņus, aizsargā savu stropu un neielaiž tajā nelūgtus viesus. Tikai kopā darba bites veido vienotu bišu saimi jeb stropu.

Publicitātes foto

Vai sajūti nektāra un ziedputekšņu aicinošo smaržu, kurai grūti pretoties? Ienirsti piedzīvojumā kopā ar bitēm!", parka apmeklētāji tik aicināti stenda aprakstā.

25.augustā Igaunijas galvaspilsētā noslēdzās ikgadējais Tallinas ziedu festivāls 2017, kuru Tallinas Torņa dārza laukumā (Tornide Valjak/Square of Towers Park) varēja vērot no maija līdz augusta beigām. Festivālā ar savu stendu piedalījās Rīgas pilsētas pašvaldība, ekspozīcijas izbūvi uzticot SIA "Rīgas meži".

SIA "Rīgas meži" valdes loceklis Uldis Zommers apbalvošanā pateicās SIA "Labie koki" par atbalstu idejas ģenerēšanā, "Rīgas mežu" komandai par precīzu idejas realizēšanu un Tallinas kolēģiem par rūpīgo ekspozīcijas kopšanu, kas kopīgiem spēkiem ļāva izcīnīt godalgu.

Vairāk informācijas: http://www.kadriorupark.ee/lillefestival/galerii-lillefestival/

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais