Mācītāja Rubeņa grāmatai "Krīzes iespējas" atvēršanas svētki

Šodien plkst.17 Rīgā, Torņakalna baznīcas Draudzes centrā, notiks benediktieša Lorensa Frīmena un mācītāja Jura Rubeņa jaunās grāmatas "Krīzes iespējas" atvēršanas svētki.

Pasākumā Frīmens un Rubenis stāstīs par savu jauno grāmatu un dalīsies pārdomās par meditāciju kā līdzekli personiskās un sociālās harmonijas atjaunošanai pasaules ekonomiskās krīzes laikā.

"Grāmata ir mēģinājums palīdzēt izprast mūsdienu krīzi, kurā lielā mērā ir vainojama pārmērība un alkatība. Krīzes draudus var kontrolēt un tās radītās ciešanas mazināt, ja apzināmies krīzes radītās iespējas. Kā savai valstij palīdzēt? Atbilde vienlaikus ir vienkārša un sarežģīta. Ikviens var uzdāvināt savai valstij vienu labāku, iecietīgāku, patiesāku, mīlošāku, gudrāku cilvēku. Cilvēku, kāds varbūt varētu kļūt arī katrs no mums. Kā tad izkļūt no strupceļiem, kuros esam sevi ieveduši? Ir jāļauj sevi paņemt pie rokas un jāmēģina doties garā, klusuma pilnā meditācijas svētceļojumā, ceļā pretī personiskās un sociālās harmonijas atjaunošanai," grāmatā raksta Frīmens un Rubenis.

Grāmata, kuras autori ir katolis un luterānis - Pasaules Kristīgās meditācijas kopienas vadītājs benediktiešu mūks Frīmens un mācītājs Rubenis -, ir vēl nebijis kopējs projekts.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais