Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS. Aktuālākie kultūras, mākslas, izklaides notikumi līdz 19. augustam

© F64

Uzzini, kādi aktuālākie kultūras, mākslas, izklaides un aktīva dzīvesveida notikumi ir baudāmi laika posmā no 12. līdz 19. augustam.

12. augustā pulksten 14.00 Jaunpils pilī notiek tradicionālie Viduslaiku svētki.

12. augustā pulksten 21.30 Kārsavas novada dabas parkā «Numernes valnis» norisināsies tradicionālais nakts sēņošanas festivāls «Ejom bakuot!».

14. augustā pulksten 20.00 Dzintaru koncertzālē uzstājas akordeoniste Ksenija Sidorova un pasaulslavenais diriģents Pāvo Jervi, kuri kopā ar Igaunijas Festivāla orķestri atskaņos krāšņu programmu - Erki Svena Tīra Akordeona koncertu «Prophecy» un divus Dmitrija Šostakoviča skaņdarbus - «Astoto stīgu kvartetu» pārlikumā orķestrim un «Pirmo simfoniju fa minorā».

18. augustā Liepājā, vēsturiskā «Romas dārza» pagalmā, tiks atklāta festivāla «Via Baltica» koncertu programma. Atklāšanas koncerts notiks pulksten 19.00. Tajā skanēs dziedātājas Elzas Rozentāles un grupas «Bur mani» etnodžeza programma. Grupu «Bur mani» veido profesionāli džeza mūziķi un draugi - Elza Rozentāle (balss), Kaspars Kurdeko Music (perkusijas, bungas), Toms Poišs (kontrabass) un Kaspars Vizulis (ģitāra).

Lai vairotu bērnu, jauniešu, kā arī pieaugušo izpratni un interesi par kosmosa izpēti un ar to saistītajām tehnoloģijām, 19. augustā Cēsu lidlaukā norisināsies bezmaksas pasākums visai ģimenei - Kosmosa diena. Pasākuma laikā apmeklētāji varēs ne tikai darboties zinātkāres centra ZINOO un Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) organizētajās radošajās darbnīcās, bet arī būt par projekta «Pirmie Latvijas 100 km kosmosā» trešās lieljaudas izmēģinājuma raķetes palaišanas lieciniekiem.