Latvijas olimpiešu sniegumu apkopos grāmatā "Latvija Vankūverā"

Latvija sportistu sniegums ziemas olimpiskajās spēlēs tiks apkopots ilustrētā grāmatā "Latvija Vankūverā", kas klajā nāks līdz 15.maijam. Grāmata būs veltīta visiem sportistiem, kas pēdējās ziemas olimpiskajās spēlēs Latviju pārstāvēja deviņos sporta veidos.

Grāmatas redaktors un sastādītājs Dainis Caune stāsta, ka katru reizi pēc dalības olimpiskajās spēlēs tiek izdota grāmata ar sportistu sasniegumiem, taču iepriekš šīs grāmatas vairāk bijušas kā foto albumi, kas mainījies 2008.gadā, izdodot ilustrēto grāmatu "Latvija Pekinā".

"Ar grāmatu "Latvija Pekinā" tika sākta jauna idejas realizēšana, kas paredzēja, ka fotogrāfijas tiek papildinātas vairāk ar informatīvā materiāla. Domājot par nākotni un par to, ka mums ir jāatstāj savas pēdas vēsturē, sapratām, ka nepietiekami ir ar to, ka redz, kādi mēs izskatījāmies, bet ir arī vajadzīgs zināt notikuma aprakstu un stāstu par sportista cīņu," sacīja Caune.

Grāmata "Latvija Vankūverā" pamatā vēstīs par spēlēm Vankūverā un Latvijas sportistu sasniegumiem deviņos sporta veidos, kuros tie startēja, bet tai pat laikā tiks iekļauta arī lasītājiem saistoša īsa, bet precīza Latvijas olimpiskā vēsture visos sporta veidos.

Jaunajā izdevumā atšķirībā no iepriekšējo gadu izdevumiem, būs iekļauta arī pilnīgi jauna nodaļa par Latvijas sportistiem visās ziemas olimpiskajās spēlēs. Vairākus gadus iepriekš tika izdota grāmata "Latvijas Olimpiskā vēsture", kurā sportisti ir sagrupēti pēc vārdiem, bet šajā grāmatā sportisti tiks grupēti pēc sporta veidiem, lai lasītājiem būtu pārskatāmāk, apgalvoja Caune.

Viņš uzskata, ka "Latvija Vankūverā" varētu būs saistošs izdevums ne tikai Latvijas sporta cienītājiem, bet arī ārzemniekiem, jo šajā grāmatā teksts pārtulkots arī angļu valodā. Tai pat laikā grāmata varētu kalpot kā vērtīga dāvana tiem skolas vai augstskolas beidzējiem, kuri interesējas par sportu.

Grāmatas "Latvija Vankūverā" veidošanā iesaistījušies gandrīz visi spēlēm akreditētie rakstošie žurnālisti, kuru vidū ir laikraksta "Diena" žurnālists Māris Zembergs, "Latvijas Avīze" žurnālists Ilmārs Stūriška, kā arī citi žurnālisti, savukārt grāmatā iekļautās fotogrāfijas būs apkopotas no visu akreditēto fotogrāfu darbiem.

Ilustrētai grāmatai "Latvija Vankūverā" būs vairāk nekā 200 lapaspuses. Grāmatas foto redaktors ir fotogrāfs Ilmārs Znotiņš, bet galvenā māksliniece ir Līga Delvera.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) publicētā informācija, ilustrētās grāmatas "Latvija Vankūverā" iespiešanu un piegādi veiks SIA "Preses Nams Baltic" ar kuru noslēgts līgums par 8514 latiem. Paredzēts, ka ilustrētā grāmata "Latvija Vankūverā" tiks sagatavota 3000 eksemplāros.

Nodibinājuma "Sporta apgāda fonds" izsludinātajā iepirkumā kopumā pieteicās četri pretendenti, liecina IUB mājaslapā publicētā informācija.

Izklaide

Strauju kulturālās attīstības gaitu uzņēmušajā Vagonu ielas radošajā kvartālā šo sestdien, 28. septembrī, norisināsies šī gada trešā un noslēdzošā “Latvijas Vinila diena”, uz kuru aicināti visi vinila plašu kolekcionāri, pirkt un pārdot gribētāji, kā arī vienkārši interesenti.

Svarīgākais