Operdziedātājs Jānis Sproģis atklāj, kas licis pāris mēnešos nomest 40 kilogramus svara

© Gatis Gierts, F64 Photo Agency

Žurnāls "Kas Jauns" ziņo, ka operdziedātājs Jānis Sproģis strauji zaudējis svaru veselības problēmu dēļ.

Operdziedātājs žurnālam atklāj, ka zaudējis 40 kilogramus svara, jo žultspūslī izveidojās akmeņi. Tie palika arvien lielāki un lielāki, līdz radīja tik asas sāpes, kuras pieauga un izplatījās par visu ķrmeni.

Tā kā mākslinieks izlēma neveikt ķirurģiskas manipulācjas un sadzīvot ar akmeņiem žultspūslī, viņš mainija ēšanas paradumus, lai izvairītos no sāpēm. Tāpat svars ātri zuda, kad operdziedātājs mocījās sāpēs, jo neko ieēst nespēja. Divās nedēļas pazuda 20 kilogrami, divu mēnešu laikā jau kopā 40 kilogrami svara.

Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

"Sāpju laikā pārsvarā dzēru tikai ūdeni, ieēdu kādu rupjmaizes gabaliņu, ļāvu organismam pašam sevi sakārtot. Tagad jau esmu sapratis, ko var, ko nevar ēst, ievēroju diētu. Dažkārt gribas kuņģi piešmaukt un pagrēkot ar kādu saldumu vai citu aizliegtu produktu, bet to tad drīkst darīt tikai līdz pusdienlaikam, ne vēlāk. Tad man sirdī atkal iespīd saulīte," žurnālam atklāj Sproģis, kurš ieturas lai svērtu 60-65 kilogramus.

Avots: Kas Jauns

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais