14.lapa
liveriga.lv
Valmiermuižas vēstniecība Rīgā
Šeit bauda krietnu alu, kas brūvēts pēc labākajām latviešu tradīcijām un pasniegts atbilstošā manierē, lai ikviens ciemiņš izgaršotu aldara rāmi un neatlaidīgi radīto smaržas, krāsas un garšas buķeti. Viesu glāzēs pilda Valmiermuižas nefiltrēto un filtrēto gaišo un tumšo alu, kviešu alu, gaišā alus kokteili „Frišs” un pēc oriģinālām receptēm nelielā daudzumā darītu alu par godu īpašiem svētkiem.
“Valmiermuižas alus” virtuves ēdienkarte mainās līdzi saules ritumam, kas iezīmē ne vien astoņas latviešu svinamās gadskārtas, bet arī gadalaiku maiņu un produktu sezonalitāti. Galvenais virtuves un latvisku garšu meistars Dzintars Kristovskis galdā ceļ izmeklētas maltītes, kas gatavotas tikai no pašmāju zemnieku izlolotiem labumiem un paša sarūpētām meža un pļavas veltēm, kas attiecīgajā sezonā rodami dabas dzīlēs un klēts apcirkņos. Meistari prot ne tikai izbrūvēt gardas alus garšas, bet arī meistarīgi tās izmantot sātīgas maltītes gatavošanā.
Lai piedzīvotu īsteni latvisku gardēdības baudījumu, iepriekš piesakot, sarūpēs izmeklētu svētku mielastu, kur “Valmiermuižas alus” brūvējumi piecos cēlienos savijas ar Latvijas dabas iedvesmotām garšām un aizrautīgiem stāstiem, atklājot alzinības noslēpumus.
Turpat līdzās “Valmiermuižas alus” virtuvei ikviens ir laipni gaidīts tirgotavā, kur krodzinieki ieteiks arī citu labāko Latvijas mazo alus brūžu un vīna darītavu garšas. Turpat sarūpējami arī latviski cienasti svētku galdam un ciemakukuļi tuvākiem un tālākiem draugiem.
Valmiermuižas saime ir cieši nolēmusi turpināt muižas laikos aizsākto viesmīlības tradīciju, tamdēļ aicina apmeklēt arī alus darītavu Valmiermuižā, lai izzinātu alus darīšanas noslēpumus un nobaudītu brūvējumus turpat uz vietas. Klētī līdzās alus darītavai var izgaršot arī Alus virtuves pavāru gatavotos labumus, savukārt turpat tirgotavā iegādāt gardus ciemakukuļus.