Eirovīzijas mājaslapā iespējams noskatīties visu 39 konkursa dalībnieku dziesmu videoversijas

No šodienas Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa interneta mājaslapā "www.eirovizija.lv" iespējams noskatīties visu 39 šī gada Eirovīzijas dalībvalstu dziesmu videoversijas, ieskaitot arī Latvijas pārstāves Aishas dziedāto Jāņa Lūsēna un Guntara Rača dziesmu "What For?", aģentūru LETA informēja Latvijas Televīzijas 1.kanāla (LTV1) pašreklāmas redaktore Ieviņa Ancena.

Eirovīzijas nacionālās atlases projekta vadītāja Iveta Lepeško uzskata, ka "tā ir lieliska iespēja iepazīt mūsu konkurentus, uzzināt, kādas ir šīgada dziesmas un to tematika, kā izskatās konkursa dalībnieki un kādas ir viņu balsis". Lepeško norāda, ka arī šī gada konkursā netrūks slavenību. Piemēram, Serbijas pārstāvja Milana Stankoviča dziedātās dziesmas "Ovo Je Balkan" mūzikas un teksta autors ir Gorans Bregovičs, kurš pasaules slavu ieguvis ar slaveno "Kāzu un bēru orķestri" un filmu mūziku.

Savukārt no 6.maija par šīm dziesmām varēs arī balsot. Alternatīvais balsojums noslēgsies Eirovīzijas starptautiskā fināla dienā - 29.maijā, kad LTV1 tiešraidē varēs uzzināt Latvijas interneta lietotāju favorītu.

Kā ziņots, Eirovīzijas konkursa starptautiskais fināls Norvēģijas galvaspilsētā Oslo notiks no 25.maija līdz 29.maijam. Latvijas nacionālās atlases uzvarētāja Aisha ar sesto kārtas numuru uzstāsies pirmajā pusfinālā 25.maijā.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais