FOTO: Tiek pārdota ekspremjera Gaiļa ekskluzīvā māja Kaltenē

© Latio

Nekustamā īpašuma aģentūras "Latio" mājaslapā atrodama informācija, ka tiek pārdota Latvijas bijušā premjera Māra Gaiļa brīvdienu māja "Lieldienu sala" Kaltenē.

Projektu 2006. gadā izstrādājusi pasaulslavenā Latvijas arhitekte Zaiga Gaile, un nu jau desmit gadu brīvdienu māja tiek uzskatīta par vienu no ievērojamākajiem modernās arhitektūras paraugiem pasaulē, ko apliecina dažādas starptautiskas arhitektūras un dizaina balvas.

Ēka atrodas unikālā vietā - uz īpaši radītas salas Rīgas jūras līcī Kaltenes pludmalē. Salu ar krastu savieno 300 metru garš akmens mols. Mājas kopējā platība ir 514 kvadrātmetri.

Tajā izvietota:
- garāža divām automašīnām,
- dzīvojamā telpa pārvaldniekam (virs garāžas),
- piecas guļamistabas (viena saimnieku un četras viesu),
- piecas darbistabas (viena saimnieku un četras viesu),
- dzīvojamā halle ar virtuves un atpūtas zonām.

Interjers iekārtots stila tīrībā un minimālismā, ko rada ekskluzīva interjera priekšmetu kolekcija - arhitekte par rekonstrukcijas procesu un mājas iekārtojumu ir sarakstījusi grāmatu, kurā daudz vietas velta tieši dizaina kolekcijas priekšmetu aprakstam.

Divstāvu peldu māja “Nautilus” ir apšūta ar nerūsējošā tērauda plāksnēm, kas to padara līdzīgu zemūdenei. Apakšstāvs tiek izmantots pludmales inventāra glabāšanai, bet augšējā līmenī atrodas pirts telpa ar ģērbtuvēm un dušu, kā arī āra lodžija ar ūdens vannu. No pirts lāvas paveras lielisks skats uz plašo jūras klajumu, bet no pirts mājas traps ved tieši uz piemājas smilšu pludmali, kur netraucēti izbaudīt peldi un sauli.

Pie “Lieldienu Salas” izveidota arī jahtu piestātne, kas starptautiskajā reģistrā iekļauta kā privāta sezonas jahtu osta. Mājas priekšpusē ir arī helikoptera nosēšanās laukums ar betona plākšņu segumu.

Mājas atrašanās vieta - Kaltene, ciemats Rojas novadā pie jūras, Rīgas jūras līča rietumu krastā, prom no pilsētas steigas un trokšņiem. Attālums līdz Rīgai - 119 km, līdz tuvākajai pilsētai Rojai - 7 km. Kaltenes pludmale ir lieliska vieta, kur iespējams baudīt netraucētu atpūtu patīkamā nošķirtībā visos gadalaikos.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais