Jauns Ginesa rekords: Ventspilī 1293 cilvēki dažās minūtēs iestāda tūkstošiem sniegpulkstenīšu

© Twitter/@Ventspilslv

Kā iepriekš ziņots, sestdien Ventspilē tika mēģināts uzstādīt Ginesa pasaules rekordu "Visvairāk cilvēku vienlaikus stāda sīpolpuķes". Rezultāti liecina, ka rekords ir sasniegts un Ventspils dāvana Latvijas simtgadei ir veiksmigi sagatvota.

Ginesa pasaules rekorda “Visvairāk cilvēku vienlaikus stāda sīpolpuķes” ventspilniekiem un pilsētas viesiem bija jāpārspēj iepriekš uzstādītais rekords - 2014. gada 9. novembrī Brukveilas parkā, Birmingemā, Apvienotajā Karalistē 15 minūšu laikā 4250 sīpolpuķes vienlaikus iestādīja 850 cilvēku. Bija nepieciešams pārspēt visus trīs nosacījumus - dalībnieku skaitu, sīpolpuķu skaitu, laiku.

Twitter/@Ventspilslv

6 minūtēs 28 sekundēs un 44 sekundes simtdaļās 1293 dalībnieki iestādīja 7756 sīpolpuķu cerus. Sniegpulkstenītes veidoja Latvijas valsts kontūru un skaitli 100, kļūstot par dāvanu valsts simtgadē, ko svinēs nākamgad.


Izklaide

Andrejs Osokins šoruden piedāvās jaunu latviešu klaviermūzikas komponistiem veltītu koncertprogrammu “No Vaska līdz Vītolam. Latviešu klaviermūzikas dižgari”. Tās pirmatskaņojums izskanēs 22. septembrī Ventspilī, bet pēc tam koncerti būs arī Siguldā, Aizkrauklē, Ulbrokā, Ogrē un citviet.

Svarīgākais