Šogad būs vērienīga Jāņu nakts līgošana Brīvdabas muzejā

© publicitātes

Pēc vairāk nekā 10 gadu pārtraukuma šogad, 23. jūnijā, notiks lielais Jāņu pasākums Latvijas Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā.

Rīgas līgotājiem Juglas ezera krastā būs iespēja sagaidīt Jāņu dienas rītu kopā ar labākajām Latvijas folkloras grupām un zināmākajiem šlāgermūziķiem.

Kā uzsver Brīvdabas muzeja direktore Ilze Millersone, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā pēdējos desmit gadus Vasaras saulgrieži tiek svinēti tikai kā Jāņu ielīgošanas pasākums: "Ņemot vērā to, ka Jāņi pēc savas būtības ir lauku vides, nevis pilsētas svētki, šogad beidzot arī pie mums Jāņus nosvinēsim kārtīgi," uzver I. Millersone.

Jāņu pasākumā Brīvdabas muzejā darbosies Jāņu tradīciju zona, kurā visas Jāņu nakts garumā tiks izdzīvotas tradīcijas no Līgošanas nakts, Uguns nakts un Pusnakts burvības, līdz pat Rasas naktij un Jāņu rītam. Vainagiem galvā un zālēm rokās, kopā pulcēsies Jāņu bērni, aplīgos Jāņu māti un Jāņu tēvu, līgodami ies uz kaimiņiem, kur tos sagaidīs ar atbildes dziesmām, ar sieru un alu. Ezera krastā tiks sakurti Jāņu nakts ugunskuri. Ap jāņugunīm dziedās līgotnes, dejos, ies rotaļās un leks pāri ugunskuram. Jāņu nakti Brīvdabas muzejā negulēs, bet sagaidīs sauli rītā uzlecam. Jāņu programmā piedalīsies grupas "Iļģi", "Atštaukas", "Maskačkas spēlmaņi" un citas.

Jāņu deju placī uzstāsies populāras un iemīļotas šlāgergrupas, kas ballēsies kopā ar Jāņu svinētājiem līdz pat rītausmai. Koncertā piedalīsies grupas "Apvedceļš", "Kantoris 04" un citas.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.

Svarīgākais