VAKARA ZIŅAS: Ilze Dobele aizrāvusies ar latviešu dizainu

© Ingrīda Punka

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā pirmo Latvijas Nacionālās dizaina gada balvas svinīgo apbalvošanas ceremoniju klātienē apmeklēja arī LNT ziņu moderatore Ilze Dobele, kas ne tikai veidojusi ziņu sižetus par Latvijas dizaina meistardarbiem, bet arī pati ar interesi seko līdzi aktuālākajiem pašmāju dizaina mākslinieku sasniegumiem.

«Mēs jau ikviens esam dizaina patērētājs. Domāju, ka dizains patiesībā vienmēr tiek radīts tikai speciāli cilvēkam. Manuprāt, Latvijā ir ļoti daudz talantīgu cilvēku, kas to saprot un novērtē. Mums, patērētājiem, tikai jāprot to saskatīt un paņemt. Dizains, kā daudziem liekas, nav tikai vizuāla lieta. Dizains var būt domai, idejai un struktūrai. Protams, ikdienā jau mēs par dizainu domājam redzamākās kategorijās, bet es domāju, ka arvien vairāk tas ir jāsaskata ne tikai apģērbā, mēbelēs, bet arī vidē,» atklāj Ilze Dobele.

Populārā ziņu moderatore atzīst, ka ar lielu interesi iepazinusi visus 2017. gada Latvijas Nacionālās dizaina gada balvas finālistus. Daži produkti un preces viņai bijis jaunatklājums. Dobele stāsta, ka viņu interesē latviešu dizaineri, viņu radošie risinājumi un jaunās idejas. «Mani uzrunājuši stikla trauki no Latvijas dizaina zīmola «an&angel», kā arī zīmols «Miesai», kas dažādos veidos izmanto Latvijas pirmās brīvvalsts laika dizainera Anša Cīruļa burtus, un vēl man patīk tekstiluzņēmuma «ARS TELA» radītie produkti,» savus favorītus nosauc Dobele.

Svarīgākais