Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Dīcis, kā piedalās konkursā, tā uzvar. Šoreiz balvā 2600 eiro

© F64

Dailes teātra aktieris Artūrs Dīcis saņēmis 2600 eiro naudas balvu par sarakstīto lugu «Purva bērni», kas bija iesniegta Dailes teātra lugu konkursā «Austrumi ienāk Latvijā». Šī teātra sezona aktierim nav īpaši noslogota ģimenes apstākļu dēļ, lai jaunajam tētim vairāk laika pusgadu vecā dēlēna auklēšanai un līdz ar to arī iespēja pievērsties vaļaspriekam – rakstu darbiem.

«Rakstīšana ir mans hobijs. Uz to nelieku uzsvaru. Periodiski kaut ko uzrakstu. Kad man ir brīvs un ir kāds iemesls, tad es savācos, saņemos un uzrakstu. Jāatzīst gan, ka beidzamajā laikā iznāk arvien vairāk kaut ko uzrakstīt. Rakstīt sāku vienlaikus ar aktiermeistarības studijām. Latvijas dramaturgu ģilde rīkoja konkursus, un tad arī pirmo reizi uzrakstīju lugu. Vienreiz pat saņēmu pirmo vietu. Pēc tam mans pedagogs Mihails Gruzdovs piespēlēja man dramatizējumu,» stāsta aktieris. Jāpiebilst, ka arī pagājušajā gadā Artūra Dīča sarakstītā luga «Lidojošais Travolta» tika atzinīgi novērtēta Latvijas Nacionālā teātra lugu konkursā.

Nupat Dailes teātra lugu konkursā iegūta 2. vieta, un par piešķirto naudas balvu 2600 eiro apmērā Artūrs Dīcis labprāt aizbrauktu kādā ceļojumā ārpus Latvijas.

Daudzi TV skatītāji Artūru Dīci iepazinuši kā Ediju populārajā seriālā «UgunsGrēks». Viņš šajā seriālā ne tikai spēlējis, bet arī dažām sērijām sarakstījis dialogus. Tiesa gan, šobrīd Artūra Dīča atveidotais Edijs ir pametis seriāla filmēšanas laukumu, bet nav izslēgts, ka atgriezīsies «UgunsGrēka» finālsērijās.