Rīgā notiks performanču festivāls "Diverse Universe"

29. aprīlī, Rīgā, klubā "Piens" notiks 6.starptautiskais performanču festivāls, kurš jau otro reizi notiks arī Latvijā.

16 mākslinieki no sešām dažādām pasaules valstīm demonstrēs vēl līdz šim neredzētus priekšnesumus, radot uzmanības vērtu notikumu, kuri pārsteigs, atdzīvinās un pat šokēs. Starp pasaules māksliniekiem būs redzami arī mūsu pašu performances mākslinieku grupa "Auseklic"

Festivālu aicināti apmeklēt ikviens, kas vēlas uzzināt kas ir performances māksla, kā arī visi, kas ar to jau ir bijuši saistīti, kā mākslinieki, tā mākslas mīlētāji, zinātnieki un publicisti, turklāt ieeja festivālā ir bezmaksas.

Festivāla mērķis ir atmodināt cilvēka prāta dziļākos nostūrus, ļaujot cilvēkiem uz apkārt notiekošo paskatīties no pavisam netradicionāla skatu punkta. Performances mākslas mākslinieki ir apvienojušies vienā kopējā projektā, lai apbraukājot Eiropas valstis, iepazīstinātu sabiedrību ar jaunākajām tendencēm performances mākslā, radītu ko jaunu, nezināmu, interesantu un iespējams, pat pārdrošu.

Festivālu Rīgā organizē "Latvijas Performances Mākslas savienība", kura tika dibināta pirms diviem gadiem ar mērķi organizēt performances mākslas notikumus Latvijā un iepazīstināt ar šīs mākslas veidu ikvienu interesentu.

Izklaide

Jau šīs nedēļas nogalē dienasgaismu ieraudzīs dāņu indī roka apvienības “Efterklang” jaunais albums “Things we have in common”. Mums šoreiz šis fakts ir īpaši interesants, jo albuma koncerttūres ietvaros jau 6. decembrī grupa uzstāsies “Angāra” koncertzālē Tallinas kvartālā. Koncerts notiks radio “NABA” 22. gadadienas svinību programmas ietvaros.

Svarīgākais