VAKARA ZIŅAS: Piepildās Lembergu ģimenes ilgi lolotais sapnis

© Ingrīda Punka

Tieši pirms 14 gadiem Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs sāka lolot ideju par pilsētas koncertzāles izveidi. Un, par spīti skauģiem un nelabvēļu dzēlīgajiem komentāriem, jau janvāra izskaņā Ventspils Lielajā laukumā sāksies būvdarbi.

Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs un Ventspils domes izpilddirektora vietniece un Attīstības pārvaldes vadītāja Kristīne Lemberga atzīst, ka sapņi mēdz piepildīties, un jau pēc diviem gadiem mūzikas mīļotāji no visas Latvijas varēs atpūsties un baudīt kvalitatīvus koncertus jaunajā Ventspils koncertzālē.

«Četrpadsmit gadi kā viens mirklis, un nākamais mirklis, kad atklāsim koncertzāli, un tā jau būs vēsture,» par jauno projektu teic Aivars Lembergs. Uzrunājot ventiņus, Ventspils domes priekšsēdētājs atzina, ka ļoti daudz ir sunīts un pelts šā projekta sakarā - gan par finansējumu ēkas tapšanai, gan mūzikas vidusskolu, gan ērģelēm. Visas skauģu runas pie sirds Aivars Lembergs nav ņēmis, bet gan pavērsis sev ierastajā humorā. «Paldies viņiem, kāda milzīga reklāma izskan divu mēnešu garumā visos Latvijas medijos. Tiek reklamēta Ventspils mūzikas skola un koncertzāle. Un mums par reklāmu nav jāmaksā neviens cents. Turklāt mūsu Latvijas Nacionālās operas vadītājs, komponists Zigmars Liepiņš uzsāk mūsu koncertzāles un ērģeļu, kas būvējas Vācijā, milzīgu reklāmas kampaņu, kurā iesaistās arī komponists Mārtiņš Brauns un citas slavenības. Un visi tikai runā un runā, un tagad visa Latvija zina, ka Ventspilī būs ne tikai mūzikas vidusskola un koncertzāle, bet ļoti modernas, jaudīgas, izcilas un unikālas ērģeles. Tāpēc paldies visiem skauģiem, lai viņi mums palīdz,» radušos situāciju komentē Lembergs. Sarunā ar »Vakara Ziņām« viņš atzīst, ka lielas un labas lietas vēl nekad nav tapušas bez pretdarbības. «Skaudība un nenovīdība ir cilvēkiem raksturīga īpašība, un īpaši Rīgas skaudība pret jebko, kas pozitīvs notiek ārpus Rīgas. Šis projekts nav vienai vai divām paaudzēm, bet vairākām paaudzēm. Mēs nākam un ejam, bet unikālās ērģeles, kas šobrīd top Vācijā, tās paliks,» noteica Ventspils mērs.

Savukārt Kristīne Lemberga atklāja, ka Ventspils mūzikas vidusskolā ir talantīgi audzēkņi un pedagogi, kuru koncerti un uzstāšanās ir augstā līmenī. «Tādēļ liels prieks, ka viņiem būs jaunas telpas. Mēs viņus atbalstīsim,» sacīja Kristīne. Viņa Ventspils domē strādā kopš 2004. gada, tāpēc likumsakarīgi, ka iesaistījusies šā projekta realizēšanā. «Tas ir mans ikdienas darbs, kas saistās ar finansējuma piešķiršanu, ar Eiropas fondu līdzekļiem, ar klimata pārmaiņu finanšu instrumentu. Tā ka mana līdzdarbošanās šajā projektā ir bijusi gana liela,» paskaidro Kristīne Lemberga.



Svarīgākais