Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide

VAKARA ZIŅAS: Pašmāju dāmas izvēlas kažokādas

© Ingrīda Punka, «Mix Media Group»/fotogrāfs Māris Morkāns, Zigismunds Zālmanis

Sabiedrībā populāras dāmas, apmeklējot saviesīgus pasākumus, koncertus vai izstāžu atklāšanas, izvēlējušās siltus kažokādu izstrādājumus – vestes, apmetņus, puskažokus un garus kažokus. Kažokādas tāpat kā dizaineru somiņas un tērpi atspoguļo ikviena statusu sabiedrībā. Lai arī šajā sezonā kažokādu modē jauni krāsu printi, joprojām ir topā vecā, labā klasika.

Eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga ar šo klasiski garo kažoku vairākkārt redzama izejam sabiedrībā. Reizēm pie kažoka pieskaņota arī eleganta kažokādas cepure.

Politiķa Mārtiņa Bondara sieva, gleznotāja Ieva Bondare vēsajā Rīgas Domā, klausoties koncertu, sildījās elegantā puskažokā.

Latviešu populārā operas dīva Inese Galante savā koncertā «Ziemassvētku prelūdija», kas norisinājās Rīgas Domā, uzstājās ar kažokādas apmetni. Bieži vien operas dīvas uzstājas šādos kažokādu apmetņos, kā zināms, viņām savs vissvarīgākais instruments - balss - ir ļoti jāsargā no zemas temperatūras.

Rīgas brīvostas Sabiedrisko attiecību departamenta direktore Anita Leiškalne allaž bijusi eleganta dāma, tādēļ arī viņas garderobē ir sastopams silts kažociņš.

Politiķes Solvitas Āboltiņas garderobē ir vairāki silti un universāli kažociņi. Piemēram, šādā kažokā Āboltiņa bija tērpusies Rīgas Domā, kur kopā ar vīru Jāni Āboltiņu apmeklēja Ineses Galantes Ziemassvētku koncertu.

Savukārt dažas dienas vēlāk Āboltiņa, tērpusies jau citā kažokā, ieradās kinoteātrī «Splendid Palace», kur norisinājās «Latvijas Gada balva sportā 2016» apbalvošanas ceremonija.

Modernā tenisa kompleksa «SMScredit.lv tenisa centrs» līdzīpašniece Anna Barinova uz mākslinieka Rituma Ivanova izstādes atklāšanu bija uzcirtusies kažokādas vestē.