SMELIES IDEJAS: Kādas ir populārās Ziemassvētku dāvanu idejas Latvijā

© Kaspars Krafts, F64 Photo Agency

Pilnā sparā ritot Ziemassvētku gaidīšanas laikam, cilvēki visbiežāk saviem tuvajiem kā dāvanas izvēlas ļoti praktiskas un ikdienā noderīgas lietas, secināts tirdzniecības centra Domina Shopping nomnieku aptaujā. Īpaši populāras ir dāvanu kartes, piemēram, fitnesa kluba abonementa iegādei, kā arī apģērbs, skaistumkopšanas līdzekļi un mazā elektrotehnika.

Skaistumkopšanas veikalos sievietes parasti pašas izvēlas konkrētas preces, piemēram, smaržas un kosmētiku, un pēc tam iesaiņo. Bet vīrieši dod priekšroku jau uzreiz gataviem produktu komplektiem. Daudzu pircēju vidū ļoti iecienīts ir arī mazais sporta inventārs - jogas paklāji, sporta bumbas un somas.

No elektrotehnikas precēm cilvēki kā dāvanas paši sev izvēlas viedtālruņus, televizorus un datorus. Savukārt ģimenes locekļiem un draugiem biežāk iegādājas mazo virtuves tehniku. Svētku laikā populāras elektropreces ir arī matu veidošanas ierīces, skuvekļi un portatīvās skandas.

Īpaši iecienītas dāvanas gan sev, gan sev tuvajiem ir apģērbs ar Ziemassvētku tematiku. Dāmām itin bieži tiek dāvinātas arī rotaslietas, piemēram, pērļu kaklarotas, bižutērija, dažādi aksesuāri - lakati un cimdi, somas un kurpes, kā arī veļa un brilles. Savukārt kungiem svētkos kā dāvanas tiek iegādāti pulksteņi, maki, datorsomas un vērtīgas pildspalvas, kā arī krekli, kaklasaites, jostas, tauriņi un aproču pogas.

Bērniem kā dāvanas tiek iegādātas visdažādākās lietas - sākot ar apģērbu visiem dzīves gadījumiem, tai skaitā arī pidžamas un atraktīvas čībiņas, rotaļlietām, mūzikas instrumentiem un puzlēm, beidzot ar skrituļslidām, velosipēdiem, mugursomām, skrituļdēļiem un skrejriteņiem. Vecāki dažkārt saviem bērniem kā pārsteigumu svētkos sarūpē arī nelielus mājdzīvniekus - vispirktākie šogad ir putniņi.

Un, lai arī dzīvojam digitālā laikmetā, tomēr joprojām lielā cieņā kā dāvanas ir grāmatas. Līdzās tām populāras dāvanas ir arī piezīmju bloki, albumi un gada plānotāji. Daudzi kā dāvanas gan sev pašiem, gan saviem mīļajiem izvēlas arī dažādu izdevumu - laikrakstu un žurnālu - abonēšanu.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais