Sietiņiezis iemirdzēsies sveču gaismā

© publicitātes

Svinot gaismas uzvaru pār tumsu, noskaņu pasākums "Sveču mežs” šogad aicina iepazīt vienu no Latvijas skaistākajiem baltā smilšakmens atsegumiem – Sietiņiezi, kas atrodas Vaidavas pagastā, Kocēnu novadā.

25.decembrī, līdz ar tumsas iestāšanos, plkst. 16.00, ar vairāk nekā 2000 svecēm un 500 gaismas lukturīšiem, tiks izgaismots dabas veidotais mākslas darbs - Sietiņiezis, bet tā mežs ietērpsies sveču liesmiņu rotā. Sietiņieža skatu laukumu izgaismos Sveču meža uguns skulptūras, bet Gaujas ielokā uzziedēs uguns ziedu mandalas.

Sveču meža romantiku baudīt aicināti ne vien pieaugušie, bet arī bērni, kuriem sveces stāstīs pasaku „Vecīša cimdiņš” un Sietiņieža meža gariņi parādīs savu iemītnieku ēnas. Tāpat aicinām Sveču meža apmeklētājus ar līdzpaņemtām svecēm piedalīties sveču mandalu veidošanā un „Dāvanu tirgū” iemainīt savu līdzpaņemto dāvanu pret kāda cita apmeklētāja sagatavoto pārsteigumu!

Pēc pastaigas pa izgaismotajām Sietiņieža takām, kurās Jūs gaida muzikāli zibakciju priekšnesumi, aicinām pie ugunskura nobaudīt Donu rūķu gardumus un iepirkties mājražotāju tirdziņā.

Sveču meža programma:

16:00 Uguns skulptūru iedegšana;

16:00 - 20:00

• Pasakas „Vecīša cimdiņš” sveču stāsts;

• Ēnu spēles Sietiņieža mežā;

• Dāvanu tirgus - Ja Tev patīk dāvināt un saņemt dāvanas, aicinām sagatavot dāvaniņu, kuru varēsi iemainīt Dāvanu tirgū. Dāvana var būt Tavs autordarbs, bet, ja pērc ko gatavu, tās vērtībai jābūt vismaz 2eur;

• mājražotāju tirdziņš un vēderprieki skatu laukumā kopā ar lauku mājas „Donas” rūķiem.

17:00 - 19:00 Dziesmu zibakcijas visā teritorijā.

Izklaide

Rīgas pašvaldības Mājokļu un vides departaments Viesturdārzā pabeidzis vērienīgu bērnu rotaļu laukuma atjaunošanu un paplašināšanu, kuras laikā uzstādītas tautasdziesmu motīvos veidotas rotaļu iekārtas, labiekārtojuma elementi un ierīkoti ainaviski apstādījumi.

Svarīgākais